«Αβο-μπέργκερ» με «πατάτες» και φιογκάκια καρώτου, σως ταχίνι

Συσκευές, αφυγραντήρας, μύλος του καφέ

Υλικά για το «αβο-μπέργκερ»

1/2 αβοκάντο

1/2 φλ. τριμμένο χρυσό λιναρόσπορο

1 σκελίδι σκόρδο

αλάτι

πιπέρι καπνιστό καγιέν κατά προτίμηση (υπάρχει στο Μπαχάρ που είναι στην Ευριπίδου)

1/2 κ. κύμινο

Παρασκευή

Κόβουμε κομμάτια το αβοκάντο σε ένα βαθύ πιάτο

Ρίχνουμε από πάνω όλα τα υλικά

Και με ένα πιρούνι απαλά ανακατεύουμε το μίγμα έως ότου γίνει μια πάστα σφικτή.

Της δίνουμε το σχήμα που θέλουμε και βάζουμε στον αφυγραντή για 2-3 ώρες (γυρίζουμε μια φορά).

Υλικά για «πατάτες»

1/2 αβοκάντο

Λίγο τριμμένο λιναρόσπορο

λίγο αλάτι

λίγο πιπέρι

Παρασκευή

Κόβουμε το αβοκάντο σε λωρίδες (όπως τις πατάτες)

Πασπαλίζουμε με το αλατο-πίπερο και «αλευρώνουμε»με το λιναρόσπορο.

Βάζουμε στον αφυγραντή για 2-3 ώρες.

Υλικά σάλτσας

1Κ. ταχίνι

1Κ. ταμάρι

αλάτι

Πιπέρι

3Κ. χυμό λεμονιού

λίγο μαιντανό

Παρασκευή

Λιώνουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και σερβίρουμε.