Συσκευές, multi ή μπλέντερ
Γεμιστό αβοκάντο με κρέμα »τσένταρ» 2η συνταγή
Υλικά:
1 ώριμο αβοκάντο
3-4 φύλλα πράσινη σαλάτα
2 ελιές για γαρνιτούρα
Υλικά γέμισης
1 φλιτζανάκι του καφέ Βραζιλιάνικα φιστίκια
1 φλιτζανάκι του καφέ ηλιόσπορους
Οι ξηροί καρποί να είναι σε νερό τρεις ώρες πριν τους χρησιμοποιήσετε
½ κόκκινη πιπεριά η μεγάλη, όχι η Φλωρίνης
½ μέτριο λεμόνι καθαρισμένο ολόκληρο
1 σκελίδι σκόρδο
αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας βιολογικό ‘’ταμάρι’’ θα το βρείτε σε καταστήματα υγιεινών τροφών
Παρασκευή
Βάζετε στο multi η στο μπλέντερ όλα τα υλικά της γέμισης και χτυπάτε έως ότου γίνουν μια ομοιόμορφη κρέμα.
Καθαρίζετε το αβοκάντο και το κόβετε στη μέση βγάζετε προσεκτικά το κουκούτσι και γεμίζετε με την κρέμα από πάνω γαρνίρετε με ψιλοκομμένη σαλάτα τις ελιές και είναι έτοιμο!