Επικοινωνία

ΠΡΟΣΟΧΗ  το e-mail omofagia@yahoo.gr δεν λειτουργεί πλέον

e-mail που μπορεί να στείλατε εκεί δεν τα έχουμε λάβει.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο καινούργιο μας e-mail:

rawflora@gmail.com

42 σκέψεις σχετικά με το “Επικοινωνία

  1. Papakostas giannis

    Ενδιαφέρομαι για το σεμινάριο κέτο .Ειμαι νομίζω 10 χρόνια που σας ακολουθώ και κατά διαστήματα είμαι αυστηρός ωμοφαγος ,το βιβλίο σας το έχω κάνει δώρο σε ανθρώπους που εκτιμώ πάνω από δέκα φορές .Θελω να ενημερώσω τους καινούργιους υποψήφιους καρποφαγους ότι με την ωμοφαγεια όλες οι εξετάσεις αίματος που κάνω είναι εξερετικες Β12 ,αιματοκρίτης CPK ,καλά δεν μιλάμε για χοληστερίνη και τριγλυκερίδια .Ειμαι δρομέας μεγάλων αποστάσεων και χρειάζομαι φουλ ενέργεια ,Αποκατάσταση και σωματική υγεία. Σε λίγες μέρες θα τρέξω για 7 συνεχή χρόνια στο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ έναν απαιτητικό αγώνα 250 χιλιομέτρων από Αθήνα -Σπάρτη η διατροφή μου βασίζεται σε σύκα σταφίδες χουρμάδες μαζί με τους απαραίτητους ηλεκτρολύτες .

  2. Αμαλία Βασιλοπούλου

    Καλημέρα,

    Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Αν δεν μπορώ για οικονομικούς λόγους να αγοράσω αφυγραντή, θα μπορούσα να βάλω στο φούρνο πχ τα μπιφτέκια στους 50 βαθμούς με ανοιχτή πόρτα? Ευχαριστώ.

    • Καλησπέρα σας, Στους 50 βαθμούς ψήνει η κουζίνα οπότε δεν είναι κατάλληλη η θερμοκρασία, όμως αν έχει αέρα ο φούρνος σας σε χαμηλότερη θερμοκρασία μπορείτε. Θα πρέπει η θερμοκρασία να είναι τέτοια που να μπορείτε να αγγίζετε τα τοιχώματα της κουζίνας σας χωρίς να καίγεστε.

  3. Αθανασία Μιχαλάκη

    Καλησπέρα! Είμαι καινούργια στην ωμοφαγικη διατροφή, απο τίς αρχές του νέου χρόνου! Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον αφιγραντηρα με κάτι άλλο σε κάποιες συνταγές πχ κρακεράκια! Ευχαριστώ εκ τον προτέρων

  4. Nikolaos

    Για σας … αγορασα Sedona dehydrator και ηθελα να μαθω εαν μπορω να χρησιμοποιω κλασικα
    αντικολλητικα φυλλα (μιας χρησης) αντι για το ειδικο (πολλαπλης χρησης).
    Και ποια ειναι η ουσιαστικη διαφορα (ποιοτητα φαγητου?, φθορα αφυγραντη? …) ?
    Τελος, σε ποιες περιπτωσεις χρειαζονται ? γιατι εχω διαβασει οτι τα βαζεις ακομα και για φρουτα
    φετες αλλα εχω δει βιντεο της Sedona οπου βαζει φρουτα χωρις αντικολ. φυλλο.

    • Καλησπέρα σας, Εξαρτάται από τη συνταγή μια από τις περιπτώσεις για παράδειγμα είναι αν είναι πολύ υδαρής και πρέπει να μείνει ώρες στον αφυγραντή το αντικολλητικό μιας χρήσεως γίνεται ένα με τα υλικά και τελικά τα πετάτε όλα μαζί..
      Σημαίνει ότι χρειάζεστε και τα τέφλεξ του αφυγραντή αλλά και τα αντικολλητικά φύλλα θα σας είναι χρήσιμα κάποιες φορές.

  5. παπαδοπουλου βασιλεια

    Καλησπερα σας, εχω το βιβλιο σας χορτοφαγικη ωμοφαγια 2η εκδοση, ωστοσο θα ηθελα περισσοτερες ιδεες κ συνταγες για κρακερακια μπισκοτα κ οτιδηποτε αντικαθιστα τα ψημενα .που μπορω να βρω??

  6. miroula

    Καλησπερα σας.Θα ηθελα να σας ρωτήσω πιο μοντέλο αφυγραντή θα μου προτείνατε εκτός απο αυτά που έχετε στην σελίδα σας? και απο ποιο site? απότι είδα δεν μπορούν να τα στείλουν ελλάδα.επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν οιαφυγραντήρες με πλαστικα συρτάρια ειναι το ίδιο υγειινοι όπως τα ανοξείδωτα?

    • Καλησπέρα αγαπητή φίλη, τα μοντέλα που έχω στο μπλοκ μου είναι αυτά που προτείνω. Τώρα από που θα αγοράσετε είναι δικό σας θέμα.
      Αν μπήκατε στο άμαζον αμερικής δεν στέλνουν. Αυτά τα λινκ που έχω είναι από αμαζον αγγλίας που στέλνουν στην Ελλάδα. Έχουμε ψωνίσει αρκετά άτομα.
      Οι θερμοκρασίες που φτάνει ο αφυγραντήρας είναι πολύ χαμηλές και δεν τίθεται τέτοιο θέμα με πλαστικό και ανοξείδωτο.
      Είναι σαν να χρησιμοποιείται ένα πλαστικό τάπερ φαγητού ή πιάτο.

  7. Ειρήνη

    Καλησπέρα εχω μια απορία σχετικά με τα όσπρια αν για παράδειγμα μουλιάσω ρεβίθια φακές ή φασόλια για μερικές ώρες μέχρι να μαλακώσουν είναι έτοιμα για κατανάλωση; δοκίμασα να μουλιάσω ρεβίθια και αφου μαλακωσαν τα δοκίμασα μου φάνηκαν πολύ νόστιμα, όμως είναι σωστό να καταναλωθούν με αυτόν τον τρόπο;

  8. Καλησπέρα σας. Ενδιαφερόμαστε για να ξεκινήσουμε διατροφή χορτοφαγική. Έχουμε κάνει κάποια βήματα προς την κατεύθυνση αυτή χωρίς όμως να έχουμε αποβάλει τελείως το κρέας και τα γαλακτοκομικά αλλά κυριώς είμαστε έτοιμοι ψυχολογικά για αυτή την αλλαγή. Ποιο πρόγραμμα θα μας προτείνατε για αρχή και πώς θα μπορούσαμε να εισάγουμε , αν όχι αποκλειστικά, και τα παιδιά μας (6,5 και 4) στη διατροφή αυτή; Εσείς θα μπορούσατε να το υποστηρίξετε τεχνικά; Ευχαριστώ.

  9. Γιαννης

    Γεια σας κ. Παπαδοπουλου, ηθελα να ρωτησω αν γνωριζεται για το κολαγονο που λενε πως κανει καλο, εμεις που δεν τρωμε κρεατα τι χρειαζετε να κανουμε
    ευχαριστω εκ των προτερων.

    • Για σας κύριε Γιάννη. Tα καρότα και οι γλυκοπατάτες, είναι πλούσια σε βιταμίνη A και βοηθούν στην αναδόμηση του κολλαγόνου, οι ντομάτες, πιπεριές, παντζάρια περιέχουν λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό. Το λυκοπένιο προστατεύει από τον ήλιο το δέρμα αυξάνοντας τα επίπεδα κολλαγόνου. Τα σκούρα φυλλώδη λαχανικά, όπως το σπανάκι, είναι πλούσια σε βιταμίνη C και συμβάλλουν σημαντικά στην ενίσχυση του κολλαγόνου. Όλα τα ήδη βατόμουρου καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και αυξάνουν το κολλαγόνο. Και βέβαια όλα τα ήδη φύτρων το ‘’βαρύ πυροβολικό’’ της ωμοφαγίας με την θρεπτικότητα τους μαζί με την αντιοξειδωτική τους δράση βοηθούν στην ενίσχυση του κολλαγόνου στο οργανισμό.

  10. Γιώργος

    Με την ωμοφαγία , θα έχω έλλειψη της βιταμίνης B12 και ατονία, με λίγα λόγια είναι εφικτό να παίρνω όλα τα συστατικά που χρειάζεται το σώμα και να αθλούμαι παράλληλα , να κάνω τρέξιμο , κολύμπι και βάρη στο γυμναστήριο ?

      • Γωγώ

        Τα φρ. φασόλια πράσινα και το φρ. καλαμπόκι δεν μπορούμε να τα φάμε όπως είναι;; Τα μπαρμπουνοφάσουλα; Έχω δοκιμάσει και τρώγονται…

      • Γωγώ

        Καλησπέρα σας, λαχανικά που φυτρώνουν στο χώμα όπως πχ πατάτα, καρότο, μπαντζάρι κτλ αν τα πάρουμε βιολογικά τα τρώμε με το φλούδι ή είναι δύσπεπτα και πρέπει να τα ξεφλουδίζουμε; Την πατάτα την τρώμε στην ωμοφαγία σε σαλάτα έτσι; Επίσης λαχανικά όπως τα σπαράγγια για να τα φάμε τα ξεφλουδίζουμε να φανταστώ..

  11. Κυρία Φλωρα αν μπορειτε να με βοηθησετε στο εξης θα ημουν υποχρεη. Ονομαζομαι Νεφελη, εχω επικοινωνησει ξανα μαζι σας και με βοηθησατε πολυ με τα αρθρα που μου στειλατε. Ξεκινησα δειλα δειλα καποια πραγματα, δοκιμασα και το ψωμι εσσαιων αλλα ειχα ενα προβλημα. Ενω ψηθηκε κι εγινε ενα ωραιοτατο καρβελακι (μετα απο ατελειωτες ωρες στο φουρνο) ειχε απαισια γευση. Πραγματικα απαισια και λυπηθηκα πολυ. Ηταν θεοξινο και θεοπικρο. Μια νυχτα το μουλιασα και 2 μερες το φυτρωσα, δεν ειχα προβλημα πουθενα και δε μπορω να καταλαβω τι εγινε. Στο μουλτι το χτυπησα για να γινει ζυμη, ηθελε πιο πολυ χτυπημα; Τα φυτρα δεν εγιναν και τοσο μεγαλα ωστε να απελευθερωσουν τανινες σε 2 μερες. Απλο σταρι εβαλα. Φοβηθηκα να ξανακανω απο τοτε, δεν εχω και τα καταλληλα μεσα ακομα και ειναι παιδεμα.

  12. zoi

    καλησπερα φλωρα
    ενδιαφερομαι και γω να ξεκινησω την ωμοφαγια
    φυτρα οσπριων και δημητριακων φτιαχνεις με τα οσπρια και τα δημητριακα οπως τα παιρνεις απ τα βιολογικα καταστηματα ή είναι ειδικοί σποροι ? και απο που μπορω να τα προμηθευτω?

    • Καλημέρα Ζωή,
      Τα σπόρια για φύτρα τα παίρνουμε από τα βιολογικά κάποια υπάρχουν σε ειδική συσκευασία για φύτρα και κάποια άλλα όχι οπότε αγοράζεις τα κοινά π.χ φακές, ρεβύθια..
      όλα τα σπόρια οσπρίων και δημητριακών τα τρώμε ωμά σε φύτρα. Το μπρόκολο και το κουνουπίδι τρώγονται ωμά σε σαλάτα ή μαριναρισμένα ή σε ωμή πίκλα που φτιάχνουμε στην ωμοφαγία.

      • zoi

        καλημερα σας και παλι
        το βιβλιο σας περα απο συνταγες δινει και συμβουλες περι ωμοφαγιας? τι πρεπει πχ να τρωμε και τι οχι?
        επισης ειδα οτι καποια ξενα βιβλια που εχουν γραφτει συμπεριλαμβανουν στο μενου τους ψαρια κρεατα και γαλακτοκομικα. Ειναι αλλο ειδος ωμοφαγιας?

      • Ναι το βιβλίο μου δίνει και γενικές πληροφορίες και οδηγίες.
        Η ωμοφαγία είναι χορτοφαγική ή με τίτλους raw vegan στα Αγγλικά οτιδήποτε άλλο που περιλαμβάνει ζωικά δεν είναι μέσα στη συγκεκριμένη διατροφή. Είναι συμβατική διατροφή με πολλά λαχανικά και ωμά ζωικά αυτό που είδατε.

  13. simos

    ΓΙΑ ΣΑΣ ΕΙΜΑΙ Ο ΣΙΜΟΣ ΕΧΩ ΦΚΙΑΞΗ ΦΥΤΡΕΣ, ΘΕΛΩ ΟΜΟΣ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ….ΥΠΑΡΧΗ ΚΑΠΙΟ ΒΙΒΛΕΙΟ –ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΡΟΜΙΘΕΦΤΩ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΟΓΗ ΣΩΣΤΟΝ ΦΥΤΡΟΝ???

  14. Αμαλία Βασιλοπούλου

    Καλημέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι για τα φυτρα. Ειδα τη διαδικασια με τα πουγκακια σας και μου φαινεται πολυ ευκολη. Δυο ερωτησεις εχω: 1) Κατα το φυτρωμα το βρεξιμο των πουγκιων το κανω με ψεκαστηρι ή βαζω τα σακουλακια κατω απο τη βρυση? και 2) Αφού γίνουν τα τρωω οπως είναι ή πρέπει να αφαιρέσω το φυτρωμένο μέρος από το ρεβύθι για παραδειγμα?
    Ευχαριστώ πολύ,
    Αμαλία Βασιλοπούλου

    • Χορτοφαγική Ωμοφαγία

      Καλημέρα Αμαλία,
      Τα πουγκιά τα βάζεις κάτω από τη βρύση.
      Το τρως ολόκληρο τον καρπό με το φύτρο.
      Μπορείς να δεις το σχετικό βίντεο για τον τρόπο χρήσης των πολυθηκών.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.