Γίνεται πολύ νόστιμο και πολύ χορταστικό. Όποιος το δοκιμάσει δεν το ξεχνάει!
Θέλει λίγο χρόνο, αλλά αξίζει κάθε λεπτό. Φυσικά σε αυτή τη διαδικασία θα μπει κάποιος ο οποίος είναι πάνω από 80% ωμοφάγος.
Δεν είναι απλή συνταγή θέλει γνώσεις. Είναι για αυτούς που γνωρίζουν.
Βασικό είναι να έχετε ήδη φτιαγμένο ”τυρί” και φύτρα. Για όσους έχουν αφυγραντή και γνωρίζουν να κάνουν τυριά από καρπούς και φυσικά φύτρα δημητριακών.
Το φύλλο για 3 καλτσόνε
1φλ. φαγόπυρο φύτρο 24ωρου
1/2φλ. αλεύρι αμυγδάλου, μπορεί να είναι και αυτό που μένει από το γάλα, ή τρίβετε στο μύλο του καφέ
1 καρώτο μέτριο
1/2 κρεμυδάκι φρέσκο
1/3κ αλάτι
3Κ ταμάρι
1 Κ ταχίνι
1/3κ πιπέρι καυτερό ή λευκό
3Κ τριμμένο λιναρόσπορο
1/4φλ. ελαιόλαδο
Παρασκευή
Τα χτυπάτε όλα καλά μαζί εκτός του λιναρόσπορου που τον βάζετε στο τέλος. Στον αφυγραντή για 3 ώρες, μετά τα γυρίζετε και τα γεμίζετε με τη γέμιση, τα κλείνετε και τα βάζετε για άλλες 3 ώρες στον αφυγραντή και έτοιμα.
Τρώγονται ζεστά, αλλά και κρύα είναι υπέροχα.
Για τη γέμιση
1/2 ματσάκι μαϊντανό,
1/2 ματσάκι κόλιανδρο
4-5 κλαδάκια άνηθο
1/2 κρεμμυδάκι φρέσκο
λίγο αλάτι λίγο πιπέρι,
1Κ λάδι ή 1/3 ώριμο αβοκάντο
Χτυπάτε καλά όλα τα υλικά της γέμισης στο μούλτι χωρίς νερό να γίνει μια πάστα.
Προσθέτετε 1/2φλ. ”τυρί” καρπών από ζύμωση
1 σκελίδι σκόρδο ψιλοκομμένο
1Κ χυμό λεμονιού
λίγη κίτρινη πιπεριά
ή ότι έχετε σε μικρά κομματάκια
καθαρισμένη και ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί.
Καλή επιτυχία!

