
Υλικά
Για τη βάση μανιτάρια πορτομπέλο
Για τη γέμιση
1 αβοκάντο ώριμο (αν δεν έχετε αβοκάντο μπορείτε να βάλετε 1/2φλ. μουσκεμένα κάσιους ή αμύγδαλα καθαρισμένα και μουσκεμένα)
¼ φλιτζ. χοντροκομμένο κρεμμυδάκι ξερό η φρέσκο
!/2 ντοματούλα
αλάτι, πιπέρι
1 κουταλάκι ταμάρι (υπάρχει στις υγιεινές τροφές)
1 κουταλιά λάδι
μερικές σταγόνες ξύδι
Παρασκευή
Βγάζουμε το κοτσάνι από τα μανιτάρια και αν έχουμε αφυγραντήρα, τα περνάμε από λίγο λάδι με λεμόνι και ταμάρι και τα βάζουμε για 3-4 ώρες στον αφυγραντή. Αν δεν έχουμε αφυγραντήρα τα αφήνουμε ως έχει. Εκείνοι που δεν τα θέλουν ωμά τα μανιτάρια μπορούν να τα βάλουν για 15 λεπτά στο φούρνο.
Χτυπάμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί και γεμίζουμε τα μανιτάρια.
Στολίζουμε από πάνω με λίγο μαϊντανό, η άνηθο, μερικά ντοματάκια αν έχουμε.