(αντί για Βασιλόπιτα)




Να τον γλυκάνουμε λοιπόν τον καινούργιο χρόνο για να καλο-έρθει!!
Θα σας δώσω ένα πάρα πολύ εύκολο ωμοφαγικό γλυκό
Συσκευές, εργαλεία: Multi, blender τσέρκι στο σχήμα που έχετε και σας αρέσει
Υλικά
Εύχομαι με το καλό ο καινούργιος χρόνος!!
1φλ. καρύδια
2φλ. αμύγδαλα
1φλ. φυστίκι Αιγίνης
2φλ. χουρμάδες Βασιλικούς (διότι είναι μαλακοί και δεν χρειάζονται μούλιασμα)
1φλ. σταφίδες
1/2φλ. γκρανμπερυ αποξηραμένο χωρίς ζάχαρη
7 μπανάνες χωρίς χτυπήματα
2κ κανέλα
Ανθόνερο σε σπραυ
Χυμό 1/2 λεμονιού
Για την γαρνιτούρα
1φλ. μπέρι φρέσκα ή κατεψυγμένα
1Κ ψίλιουμ πούδρα
Παρασκευή
Στο μύλο του καφέ κάνετε σκόνη το 1/2 φλ. καρύδια και το 1/2φλ. αμύγδαλα
Ανακατεύετε καλά με την κανέλα
Με ένα μαχαίρι χοντροκόβετε τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς
Στη συνέχεια με μαχαίρι ψιλοκόβετε τα ξερά φρούτα
Στύβετε το λεμόνι, το σουρώνετε και το βάζετε σε ένα ψεκαστήρα
Ανακατεύετε σε μια λεκάνη όλα τα υλικά που έχετε ετοιμάσει καλά
Στη συνέχεια χοντροκόβετε τις μπανάνες και τις ψεκάζετε με το χυμό του λεμονιού για να μην μαυρίσουν ή αν δεν έχετε ψεκαστήρα, βάλτε σε ένα μπωλ τις μπανάνες, ρίξτε από πάνω το λεμόνι και ανακατέψτε να πάει παντού
Ρίχνετε και τα κομματάκια μπανάνας στο μείγμα και με δυο σπάτουλες απαλά ανακατεύετε χωρίς να διαλύσετε τις μπανάνες
Σιγά σιγά θα δείτε ότι όλα αρχίζουν να κολλάνε μεταξύ τους και να γίνεται μια σφιχτή ζύμη, ψεκάζετε το μείγμα με ανθόνερο (6-7 ψεκάσματα)
Βάζετε το υλικό σας σε φόρμα, τη σκεπάζετε με μια μεμβράνη και στο ψυγείο για 3 ώρες
Παρασκευή γαρνιτούρας
Βάζετε στο blender τα υλικά της γαρνιτούρας τα λιώνετε καλά, αφήνετε μια ώρα να σφίξει και απλώνετε πάνω από το γλυκό σας.
Αν έχετε αφυγραντήρα, βάλτε το για δυο ώρες ώστε να γίνει κρούστα η γαρνιτούρα
Με ένα ριζόχαρτο ή κάποιο χαρτί, σχηματίστε το 2022 κόψτε το προσεκτικά με ένα ψαλιδάκι μικρό και βάλτε πάνω από το γλυκό σας
Και ρίξτε από πάνω καρύδα για να σχηματιστεί το νούμερο. Κρατάει 1 εβδομάδα στο ψυγείο λόγω της μπανάνας. Αν όμως θέλετε να το κρατήσετε παραπάνω όσο μείνει αν μείνει, κόψτε το φέτες του 1 εκ. και βάλτε τα στον αφυγραντή για 6 ώρες ή έως ότου δείτε ότι έχουν στεγνώσει οι μπανάνες.
Καλή επιτυχία!!