Σνακ ξηρών καρπών (ενεργοποιημένοι σπόροι)

Συσκευές, αφυγραντήρας

Υλικά

1φλ. ηλιόσπορους

1φλ. κολοκυθόσπορους

2Κ ταμάρι

2Κ χυμό λεμονιού

αν τα θέλετε αλμυρά 1/2κ. αλάτι

1/2κ πιπέρι καγιέν

Παρασκευή

Σε 3φλ. νερό λιώνετε με μπλέντερ όλα τα υλικά μέσα εκτός των σπόρων.

Στη συνέχεια μουλιάζετε τους σπόρους σας σε αυτό το νερό για 4 ώρες.

Στραγγίζετε και απλώνετε τους σπόρους σας στο δισκάκι του αφυγραντή απλωτά για να στεγνώσουν εύκολα.

Αφήνετε στους 118 βαθμούς Φαρενάιτ για 12 ώρες.

Βγάζετε αφήνετε 10 λεπτά να χάσουν τη ζέστη που είχαν και τα βάζετε σε σακουλάκια φαγητού νάιλον κλεισμένα καλά να μην παίρνουν υγρασία. Αντέχουν 1 μήνα, δεν τα βάζουμε στο ψυγείο διότι θα πάρουν υγρασία και θα χαλάσουν.

ή τα βάζετε ακόμη καλύτερα σε γυάλινο βάζο που κλείνει καλά.