Σουτζούκ λουκούμ σοκολάτα (Ωμοφαγική προσέγγιση)

Συσκευές, Μούλτι

Υλικά

250γρ. βασιλικούς χουρμάδες

2 σταγόνες μέντα ή εκχύλισμα μέντας ή λάδι μέντας για γλυκά ή 3 σταγόνες άρωμα τριαντάφυλλο ή 1Κ ξύσμα πορτοκαλιού ή μερικές σταγόνες περγαμόντο. Από εσάς εξαρτάται το άρωμα που θα βάλετε.

1/3φλ. κακάο

2 K σιρόπι σφενδάμου

1  1/2κ υγρή στέβια

40γρ. φιστίκι Αιγίνης για τη γέμιση

Παρασκευή

Στο μούλτι όλα τα υλικά εκτός των φιστικιών.

Λιώνουμε καλά να γίνουν μια πάστα χωρίς κομματάκια.

Απλώνουμε σε δίσκο το αφυγραντή (απλώνεται δύσκολα)  περίπου 1 εκ. πάχος  γεμίζουμε με φιστίκι Αιγίνης και τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό. Πασπαλίζουμε με τρίμα καρύδας που το έχουμε κάνει πούδρα σε μύλο του καφέ.

Αφήνουμε στον αφυγραντή στους 118 Φ. από 16-20 ώρες και φυλάμε σε γυάλινο καλά κλεισμένο βάζο για 20 μέρες.

Όσοι κάνουν συμβατική διατροφή ή χορτοφαγία μπορούν να τυλίξουν προσεκτικά το σουτζούκ λουκούμ με λαδόκολα και να το βάλουν στον ατμό για 40 λεπτά. Μετά βγάζετε αφήνετε να κρυώσει και το κόβετε κομμάτια, όσο μένει τόσο σκληραίνει. Τυλίγετε με πούδρα καρύδας.