Συνταγές

Σουτζούκ Λουκούμ σε ωμοφαγική έκδοση!

Υλικά

140γρ. αποξηραμένο βερίκοκο (για 10 ώρες να μουσκέψει κομμένο σε κομμάτια σε χυμό φρέσκου πορτοκαλιού)

1Κ ξύσμα πορτοκαλιού

1  1/2κ υγρή στέβια

1/2κ κανέλα Κεϋλάνης

1Κ  ψίλιουμ που το κάνετε πούδρα σε μύλο του καφέ

50γρ. περίπου καρύδια για τη γέμιση

Καρύδα τρίμμα για το τύλιγμα

Παρασκευή

Στο μούλτι τα βερίκοκα (χωρίς το χυμό που πιθανόν έχει περισσέψει) με το ξύσμα, τη στέβια και την κανέλα χτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν μια πάστα.

Ρίχνουμε το ψίλιουμ και χτυπάμε για  1 λεπτό.

Απλώνουμε την πάστα σε δίσκο αφυγραντή και στη μέση απλώνουμε τα καρύδια. Τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό να μη σπάσει το φύλλο.

Βάζουμε σε αφυγραντή για 15-20 ώρες. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 2 ώρες και να σφίξουν.

Κόβουμε προσεκτικά σε κομμάτια και τυλίγουμε στην καρύδα (αυτό μπορείτε να το κάνετε προ αφυγραντή ή μετά).

Φυλάμε σε γυάλινο σκεύος κλεισμένο καλά για 15 μέρες εκτός ψυγείου καλό είναι να ακουμπάνε σε λαδόκολα.

Όσοι κάνουν συμβατική διατροφή ή χορτοφαγία μπορούν να τυλίξουν προσεκτικά το σουτζούκ λουκούμ με λαδόκολα και να το βάλουν στον ατμό για 30 λεπτά. Μετά βγάζετε αφήνετε να κρυώσει και το κόβετε κομμάτια, όσο μένει τόσο σκληραίνει. Τυλίγετε με τρίμα καρύδας.

Σουτζούκ λουκούμ σοκολάτα σε ωμοφαγική έκδοση

Υλικά

250γρ. βασιλικούς χουρμάδες

2 σταγόνες μέντα ή εκχύλισμα μέντας ή λάδι μέντας για γλυκά ή 3 σταγόνες άρωμα τριαντάφυλλο ή 1Κ ξύσμα πορτοκαλιού ή μερικές σταγόνες περγαμόντο. Από εσάς εξαρτάται το άρωμα που θα βάλετε.

1/3φλ. κακάο

2 K σιρόπι σφενδάμου

1  1/2κ υγρή στέβια

40γρ. φιστίκι Αιγίνης για τη γέμιση

Παρασκευή

Στο μούλτι όλα τα υλικά εκτός των φιστικιών.

Λιώνουμε καλά να γίνουν μια πάστα χωρίς κομματάκια.

Απλώνουμε σε δίσκο το αφυγραντή (απλώνεται δύσκολα)  περίπου 1 εκ. πάχος  γεμίζουμε με φιστίκι Αιγίνης και τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό. Πασπαλίζουμε με τρίμα καρύδας που το έχουμε κάνει πούδρα σε μύλο του καφέ.

Αφήνουμε στον αφυγραντή στους 118 Φ. από 16-20 ώρες και φυλάμε σε γυάλινο καλά κλεισμένο βάζο για 20 μέρες.

Όσοι κάνουν συμβατική διατροφή ή χορτοφαγία μπορούν να τυλίξουν προσεκτικά το σουτζούκ λουκούμ με λαδόκολα και να το βάλουν στον ατμό για 40 λεπτά. Μετά βγάζετε αφήνετε να κρυώσει και το κόβετε κομμάτια, όσο μένει τόσο σκληραίνει. Τυλίγετε με πούδρα καρύδας.

«Αβο-μπέργκερ» με «πατάτες» και φιογκάκια καρώτου, σως ταχίνι

Υλικά για το «αβο-μπέργκερ»

1/2 αβοκάντο

1/2 φλ. τριμμένο χρυσό λιναρόσπορο

1 σκελίδι σκόρδο

αλάτι

πιπέρι καπνιστό καγιέν κατά προτίμηση (υπάρχει στο Μπαχάρ που είναι στην Ευριπίδου)

1/2 κ. κύμινο

Παρασκευή

Κόβουμε κομμάτια το αβοκάντο σε ένα βαθύ πιάτο

Ρίχνουμε από πάνω όλα τα υλικά

Και με ένα πιρούνι απαλά ανακατεύουμε το μίγμα έως ότου γίνει μια πάστα σφικτή.

Της δίνουμε το σχήμα που θέλουμε και βάζουμε στον αφυγραντή για 2-3 ώρες (γυρίζουμε μια φορά).

Υλικά για «πατάτες»

1/2 αβοκάντο

Λίγο τριμμένο λιναρόσπορο

λίγο αλάτι

λίγο πιπέρι

Παρασκευή

Κόβουμε το αβοκάντο σε λωρίδες (όπως τις πατάτες)

Πασπαλίζουμε με το αλατο-πίπερο και «αλευρώνουμε»με το λιναρόσπορο.

Βάζουμε στον αφυγραντή για 2-3 ώρες.

Υλικά σάλτσας

1Κ. ταχίνι

1Κ. ταμάρι

αλάτι

Πιπέρι

3Κ. χυμό λεμονιού

λίγο μαιντανό

Παρασκευή

Λιώνουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και σερβίρουμε.

Γεμιστό αβοκάντο 1η συνταγή

Γεμιστό αβοκάντο με κρέμα «τσένταρ» 2η συνταγή

Υλικά:

1 ώριμο αβοκάντο

3-4 φύλλα πράσινη σαλάτα

2 ελιές για γαρνιτούρα

Υλικά γέμισης

1 φλιτζανάκι του καφέ Βραζιλιάνικα φιστίκια

1 φλιτζανάκι του καφέ ηλιόσπορους

Οι ξηροί καρποί να είναι σε νερό τρεις ώρες πριν τους χρησιμοποιήσετε

½ κόκκινη πιπεριά η μεγάλη, όχι η Φλωρίνης

½ μέτριο λεμόνι καθαρισμένο ολόκληρο

1 σκελίδι σκόρδο

αλάτι

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας βιολογικό ‘’ταμάρι’’ θα το βρείτε σε καταστήματα υγιεινών τροφών

Παρασκευή

Βάζετε στο multi η στο μπλέντερ όλα τα υλικά της γέμισης και χτυπάτε έως ότου γίνουν μια ομοιόμορφη κρέμα.

Καθαρίζετε το αβοκάντο και το κόβετε στη μέση βγάζετε προσεκτικά το κουκούτσι και γεμίζετε με την κρέμα από πάνω γαρνίρετε με ψιλοκομμένη σαλάτα τις ελιές και είναι έτοιμο!

Σούπα σπανάκι βελουτέ

Σούπα Βελουτέ με αβοκάντο

Υλικά

½ αβοκάντο

½ ντοματούλα

1 σκελίδι σκόρδο

αλάτι – πιπέρι

2 κουταλιές της σούπας λάδι

λεμόνι όσο πάρει ( θα το δοκιμάζετε)

Παρασκευή

Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά μαζί αν χρειαστεί βάζουμε και λίγο νερό για να έχουμε μια πηχτή σούπα.

Είναι έτοιμη και σερβίρουμε.

Εξωτικό πιάτο!

Υλικά

1 μέτριο κολοκυθάκι

2-3 ελιές κομμένες σε ροδέλες για γαρνιτούρα

1 μικρό καρώτο κομμένο σε ροδέλες επίσης για γαρνιτούρα

Υλικά για γέμιση

1 φλιτζάνι κάσιους (τα κάνουμε σκόνη)

1/4 φλιτζανιού νερό

1/4 φλιτζανιού λεμόνι

Αλάτι – πιπέρι

1-2 κλαδάκια σέλινο

1 μικρό ντοματάκι

2 φύλλα μαύρο φύκι (το τρίβετε στο μήλο του καφέ) Υπάρχουν αποξηραμένα σε συσκευασία στα καταστήματα υγιεινών τροφών.

Παρασκευή

Βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης εκτός του νερού στο μπλέντερ και χτυπάμε, το νερό το ρίχνουμε λίγο – λίγο διότι θέλουμε μια σφιχτή κρέμα. Το δοκιμάζετε ώστε να σας καλύπτει γευστικά και είναι έτοιμη.

Στον τρίφτη η στη συσκευή που κόβει τα λαχανικά με σχέδια τρίβετε το κολοκυθάκι σαν μακαρόνι. Το βάζετε σε ένα μπωλ και του ρίχνετε λίγο λεμόνι, λίγο λάδι, λίγο αλάτι τα ανακατεύετε καλά και τα χωρίζετε σε 3 ίσα μέρη, βάζετε το πρώτο μέρος σε ένα πιάτο σε παραλληλόγραμμο (σαν να κάνουμε μουσακά) από πάνω βάζετε τη μισή κρέμα, από πάνω μια στρώση κολοκύθι και μετά την υπόλοιπη κρέμα τέλος βάζετε την τελευταία στρώση κολοκύθι

γαρνίρετε και σερβίρετε!

Μπρόκολο με μανιτάρια

Χούμους γευστικότατο!

Για αυτή τη συνταγή θα πρέπει 2 ημέρες πριν να έχετε βάλει 1 ποτήρι βιολογικά ρεβίθια στο νερό για 8 ώρες στην συνέχεια τα σουρώνετε και τα αφήνετε στο μπωλ μέχρι να βγάλουν φύτρο. Η συνταγή αυτή θέλει αφυγραντή αλλά αν δεν έχετε τότε μπορείτε να την φτιάξετε και απλά να την σερβίρετε σαν την φάβα και όχι σε στρογγυλά όπως βλέπετε στη φωτογραφία.

Υλικά_MG_5650

2 ποτήρια βιολογικά ρεβίθια φύτρο

1 κουταλιά ταχίνι

2 κουταλιές ταμάρι

6-7 κλαδάκια μαϊντανό σχεδόν μισό ματσάκι

(πλούσιος σε βιταμίνη C ο μαιντανός)

1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι

Χυμός ενός λεμονιού

1 κρεμμύδι

Αλάτι –πιπέρι

Παρασκευή

Χτυπάμε τα ρεβίθια στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν κρέμα τα βγάζουμε και βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υπόλοιπα υλικά τα χτυπάμε καλά και ρίχνουμε μέσα και τα ρεβίθια τα χτυπάμε μέχρι να ενωθούν και είναι έτοιμα.

Σερβίρουμε σε ένα πιάτο όπως κάνουμε με τη φάβα και από πάνω ρίχνουμε λίγο λεμόνι και ψιλοκόβετε αν θέλετε λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι.

Συνοδέψτε με πράσινη σαλάτα.

Κρέμα με φρούτα και ξηρούς καρπούς

Υλικά

1 μπανάνα

½ φλιτζάνι κάσιους

3 χουρμάδες χωρίς το κουκούτσι

Το χυμό από ένα πορτοκάλι

Παρασκευή

Χτυπάμε στο μπλέντερ τα κάσιους μέχρι να γίνουν σκόνη την οποία αδειάζουμε σε ένα μπωλ.

Χτυπάμε το χυμό πορτοκαλιού αρχικά με τους χουρμάδες καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε την μπανάνα αφού χτυπήσουμε και πάλι καλά αδειάζουμε το περιεχόμενο πάνω από τα κάσιους και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να γίνουν κρέμα και σερβίρουμε.

Εξωτική σαλάτα με πέστο!

Μανιτάρια πορτομπέλο γεμιστά.

Υλικά

Για τη βάση μανιτάρια πορτομπέλο

Για τη γέμιση

1 αβοκάντο
¼ φλιτζ. χοντροκομμένο κρεμμυδάκι ξερό η φρέσκο
!/2 ντοματούλα
αλάτι, πιπέρι
1 κουταλάκι ταμάρι (υπάρχει  στις υγιεινές τροφές)
1 κουταλιά λάδι
μερικές σταγόνες ξύδι

Παρασκευή

Βγάζουμε το κοτσάνι από τα μανιτάρια και αναποδογυρίζουμε
Χτυπάμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί και γεμίζουμε τα μανιτάρια.
Στολίζουμε από πάνω με λίγο μαϊντανό, η άνηθο.

Γλυκό αμυγδάλου

Ντομάτες γεμιστές

Υλικά
2 μέτριες ντομάτες
3-4 ελιές για γαρνιτούρα
λίγο άνηθο
2-3 φύλλα σαλάτας για γαρνιτούρα

Υλικά γέμισης
1 φλιτζάνι αμύγδαλα τα οποία
θα τα μουλιάσετε από το βράδυ και με ένα μαχαιράκι θα τα καθαρίσετε το πρωί
2 σκελίδια σκόρδο
1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι
1 μικρό αγγουράκι
Λίγη καυτερή πιπεριά η πιπέρι
Λίγο άνηθο
2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
Αλάτι
½ φλιτζανάκι νερό

Παρασκευή
Βάζετε στο multi η στο μπλέντερ τα αμύγδαλα και τα χτυπάτε μέχρι να λειώσουν τελείως στη συνέχεια προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης εκτός από το αγγούρι, τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν μια κρέμα. Τρίβετε το αγγουράκι και το σφίγγετε
πολύ καλά να στραγγίσει όσο γίνεται πιο πολύ, στη συνέχεια το προσθέτετε στο μίγμα και ανακατεύετε με ένα κουτάλι. Δοκιμάζετε να δείτε μήπως θέλει λίγο αλάτι ακόμα ή κάτι και είναι έτοιμο.
Αδειάζετε τις ντομάτες όπως κάνουμε για γεμιστά και τις γεμίζετε με την κρέμα τις γαρνίρετε και είστε έτοιμοι!
Ανακαλύψτε τη μαγεία των ωμών φαγητών για υγεία,ομορφιά και ζωντάνια!

Μανιτάρια με σπανάκι

Παγωτό

Τζίιζ-κέικ

Πνευματικά δικαιώματα 2016-2017 ΦΛΩΡΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Οι φωτογραφίες και τα κείμενα αυτής της ιστοσελίδας καλύπτονται από το νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση ή η χρήση αυτών χωρίς την αναφορά της πηγής.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s