Χούμους με φύτρα ρεβιθιών

Συσκευές

Μούλτι/ αφυγραντήρας

Προετοιμασία, για αυτή τη συνταγή θα πρέπει να έχετε βάλει ένα φλ. ρεβίθια να γίνουν φύτρο μια ημέρα πριν, το αποτέλεσμα θα δώσει περίπου 2 φλ. φυτρωμένα ρεβίθια.

Υλικά

2 φλ. βιολογικά ρεβίθια φύτρο

1 κουταλιά ταχίνι

2 κουταλιές ταμάρι

6-7 κλαδάκια μαϊντανό

(πλούσιος σε βιταμίνη C ο μαϊντανός)

1/4 φλ. λάδι

Χυμός ενός λεμονιού

1 κρεμμύδι ξερό μέτριο

Αλάτι –πιπέρι

Παρασκευή

Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μούλτι, μέχρι να ενωθούν, τα πλάθουμε σε μεγάλα στρογγυλά και τα βάζουμε στον αφυγραντή μας για 8 ώρες σύνολο, στις 4 ώρες τα γυρίζουμε από την άλλη. Στους 118 βαθμούς Φαρενάιτ.

Αν δεν έχετε αφυγραντήρα μπορείτε να κάνετε κρέμα τα υλικά και να σερβίρετε στο πιάτο όπως κάνουμε με τη φάβα και από πάνω ρίχνετε λίγο λεμόνι και ψιλοκόβετε αν θέλετε λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι.

Συνοδέψτε με πράσινη σαλάτα.

Καλή επιτυχία!