Ωμοφαγική Διατροφή

ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΚΗ ΩΜΟΦΑΓΙΑ

Η Ωμοφαγία είναι η διατροφή του Μέλλοντος!

Είναι η επανασύνδεσή μας με τον «ομφάλιο λώρο»της μητέρας Φύσης..

Είναι ο φυσικός τρόπος θρέψης. Δίνει καλή φυσική κατάσταση και ψυχική ανάταση.

Είναι υγεία, είναι αγάπη, είναι φροντίδα, για τον εαυτό μας

και τον πλανήτη Γη.

Τι είναι «Ωμοφαγία»;

«Ωμοφαγία» είναι να τρώμε την τροφή μας όπως μας την έδωσε η φύση δηλαδή άψητη! Αυτό δεν σημαίνει διατροφική μονοτονία, όχι μόνον γιατί υπάρχει απίστευτη ποικιλία τροφών στη Φύση αλλά διότι χάρη στους προγενέστερους από εμάς ωμοφάγους έχουμε στα χέρια μας μια ολόκληρη τέχνη παρασκευής πολύ χορταστικών και δελεαστικών πιάτων γκουρμέ (που αναπτύσσεται συνεχώς) στηρίζει την Ωμοφαγία και την κάνει ελκυστική στο ευρύ κοινό.

Αν δεν υπήρχαν τα φρούτα, τα λαχανικά και οι καρποί δεν θα υπήρχε ζωή στον πλανήτη ούτε ζώα ούτε άνθρωποι!

Ποια είναι τα ωμά και «ζωντανά» φαγητά.

Τα ωμά και «ζωντανά» φαγητά είναι τα φρούτα, τα λαχανικά, οι ξηροί καρποί, τα όσπρια,τα δημητριακά,τα φύτρα. Μαζί με αυτά ακολουθούν τα μυρωδικά, τα βότανα, η χαρουπόσκονη,  τα σιρόπια που παίρνουμε από τα δένδρα (του σφενδάμου κ.α.) το ακατέργαστο αλάτι (σε καλλιέργειας χωρίς συντηρητικά.κ.α.καλλιέργειας χωρίς συντηρητικά.κ.α.

Γιατί λέγονται “ζωντανές” τροφές.

“Ζωντανές” λέγονται διότι έχουν βιοενέργεια και όλα τους τα συστατικά π.χ. τα φρέσκα λαχανικά και τα φρούτα. Αλλά και γιατί τα ενεργοποιούμε με διάφορες μεθόδους. Οι δε σπόροι μπορούν να φυτρώσουν, να παράγουν ζωή π.χ. σχεδόν όλοι οι ξηροί καρποί όταν μουσκέψουν μερικές ώρες βγάζουν φύτρο μπορούν να δημιουργήσουν ένα καινούργιο φυτό με αποτέλεσμα να μεγιστοποιείται η θρεπτική τους αξία. Το ίδιο συμβαίνει με τα όσπρια, θα θυμάστε ίσως που στο σχολείο φυτρώναμε φακές.

Ενώ όλα τα παραπάνω, μαγειρεμένα, μόνο να σαπίσουν μπορούν και όχι να μας δώσουν όλα τα θρεπτικά τους συστατικά, προσφέροντάς μας ενέργεια και υγεία!

Ποια η διαφορά των ωμών τροφών από τις μαγειρεμένες;

Η τροφή όταν μαγειρεύεται σε θερμοκρασίες πάνω από 118F βαθμούς χάνει τα ένζυμά της αυτά που έχει προβλέψει η Φύση για να μπορεί η κάθε τροφή να μεταβολίζεται και να επιστρέφει στη γη από όπου και προήλθε. Χάνει το 50% της πρωτεΐνης, τα μέταλλα, τις βιταμίνες και γενικά τα θρεπτικά της συστατικά με αποτέλεσμα να τρώμε ποσότητες για να πάρουμε ότι έχει απομείνει από θρεπτικά συστατικά μετά το μαγείρεμα. Αυτή είναι και η βασική αιτία της παχυσαρκίας.

Αντίθετα δεν υπάρχει ωμοφάγος στον κόσμο που να μην έχει το φυσιολογικό του βάρος.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι η έλλειψη των ενζύμων στα φαγητά ευθύνονται για το φούσκωμα, το βάρος και την υπνηλία που νοιώθουμε μετά από ένα (υποτιθέμενο) πλήρες γεύμα.

Ο οργανισμός χρειάζεται όλη του την ενέργεια για να μεταβολίσει τροφές που δεν περιέχουν ένζυμα. Ενώ αντίθετα οι ωμοφάγοι δεν έχουν τέτοια συμπτώματα. Μετά από ένα πλήρες γεύμα είναι ελαφρείς και γεμάτοι ενέργεια!

Όλοι οι Ωμοφάγοι ανά τον κόσμο αναφέρουν τα ίδια θετικά αποτελέσματα, όπως:

– χάσιμο περιττού  βάρους,

– απαλλαγή από τη λαιμαργία,

– διαμόρφωση θετικής στάσης ζωής,

– απαλλαγή από καταθλιπτικά συναισθήματα,

– απαλλαγή από πονοκεφάλους,

– απαλλαγή από προβλήματα πριν και κατά την έμμηνο ρύση,

– εξαφάνιση της κυτταρίτιδας,

– πύκνωση του τριχωτού της κεφαλής,

– εξαφάνιση των λευκών τριχών στα μαλλιά,

– απαλλαγή από αλλεργίες,

– απαλλαγή από μυκητιάσεις,

– απαλλαγή από αρθρίτιδες

– απαλλαγή από φοβίες,

– απαλλαγή από εθισμούς (τσιγάρο,αλκοόλ,καφέ, κ.λ.π.)

– απαλλαγή από χρόνια κόπωση,

– απαλλαγή από στομαχικές διαταραχές,

– απαλλαγή από την ακμή και διάφορα δερματικά προβλήματα,

-απαλλαγή από κακοσμία του στόματος και του σώματος,

και πάρα πολλά άλλα ο κατάλογος είναι τόσο μακρύς όσο και οι ωμοφάγοι που ο καθένας αναφέρει το πρόβλημα που είχε και απαλλάχθηκε!

Επίσης είναι πάρα πολλοί εκείνοι που αναφέρουν και πιστοποιούν ότι αυτοθεραπεύθηκαν από σοβαρές ασθένειες όπως ο καρκίνος.  Η σοβαρότητα του θέματος δεν μας επιτρέπει να πάρουμε «θέση» ως μη ειδικοί, όμως, οι μαρτυρίες τους αξίζει να εξετασθούν σοβαρά σε κάθε περίπτωση.

Το εύλογο ερώτημα που αναδύεται εδώ είναι γιατί όλες αυτές οι περιπτώσεις μένουν στην αφάνεια, γιατί δεν είναι στα δελτία ειδήσεων όλου του κόσμου;

Γιατί;  Ποιος η ποιοι ωφελούνται από την απόκρυψη της αληθείας;

Πώς γίνεται ένας τρόπος να οδηγεί σε όλες της περιπτώσεις στην υγεία; η Ωμοφαγία θεραπεύει;

όχι, δεν θεραπεύει η Ωμοφαγία.

Η Ωμοφαγία δίνει στον οργανισμό το κατάλληλο έδαφος ώστε να μπορεί να αυτοθεραπευτεί!

Η αυτοθεραπεία είναι λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού, η σοφία της Φύσης!

Πνευματικά δικαιώματα 2018-2019 ΦΛΩΡΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Οι φωτογραφίες και τα κείμενα αυτής της ιστοσελίδας καλύπτονται από το νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση ή η χρήση αυτών χωρίς την αναφορά της πηγής.

35 σκέψεις σχετικά με το “Ωμοφαγική Διατροφή

  1. ΚΑΤΕΡΙΝΑ

    ΧΑΙΡΕΤΑΙ! ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ! ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΟ ΕΞΗΣ :ΕΧΩ ΔΕΙ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΕΝΑ ΤΥΠΟ ΜΑΥΡΟΥ ΙΤΑΛΙΚΟΥ ΡΥΖΙΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΟ ΑΓΡΙΟ? Η ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ. ΤΑ ΦΥΤΡΑ ΑΠΟ ΣΙΤΑΡΟΧΟΡΤΟ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΞΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΙΤΑΡΟΧΥΜΟ? ΠΟΣΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΒΑΡΟΣ ΜΕ ΩΜΟΦΑΓΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

    • Καλημέρα! Καλή Χρονιά να έχουμε με υγεία και χαρά!! Δεν είναι το ίδιο αυτό το ρύζι με το άγριο που βρίσκετε στα βιολογικά καταστήματα. Άλλα πράγματα παίρνουμε από τα φύτρα άλλα παίρνουμε από το σιταροχυμό. Ο σιταροχυμός έχει μεγάλη ποσότητα συμπυκνωμένης χλωροφύλλης που δεν βρίσκεται κάπου αλλού. Οι θερμίδες είναι σε συνάρτηση με το ύψος κυρίως που έχει κάποιος, την ηλικία και κατά πόσο ενεργητικός είναι κάθε μέρα. Από εκεί και πέρα αν έχει πρόβλημα θυρεοειδή ή όχι και αν έχει αντίσταση στην ινσουλίνη ή όχι. Γενικά στην ωμοφαγία δεν έχουμε τα φαγητά εκείνα που δημιουργούν μεταβολικό πρόβλημα, όπως είναι τα άλευρα, τα μακαρόνια, τα γαλακτοκομικά κλπ Οι θερμίδες επίσης έχουν άλλη δυναμική. Δεν καίει ο οργανισμός το ίδιο μια σοκολατίνα ας πούμε 150γρ. και το ίδιο μια μους σοκολά από αβοκάντο τα ίδια γραμ. Χάνετε αμέσως βάρος με την ωμοφαγική διατροφή στην αρχή αλλά για να υπάρχει διατήρηση στη συνέχεια θα πρέπει να προσέχετε τις ποσότητες ξηρών καρπών.

  2. Αλεξανδρος

    Καλησπερα ! καπου διαβασα σε καποια απαντηση σας οτι πρεπει να τρωμε τα φρουτα μονο αν εχουν κοπει ωριμα , αν μενεις στην αθηνα πχ , τι λυση εχετε βρει εσεις σε αυτο το ζητημα που δεν περναει απο το χερι σας? πηρα αποφαση να ξεκινησω ωμοφαγια αλλα κατα κυριο λογο με φουτα στην διατροφη μου ενα 90% δηλαδη μονο φρουτα

    • Εκείνο που λέω είναι ότι ο σωστός τρόπος για να φάει κάποιος τα φρούτα είναι να έχουν κοπεί ώριμα από το δέντρο ή τουλάχιστον όχι 3 μήνες πριν την ωρίμανση του. Όμως αυτό δεν είναι εφικτό στις περισσότερες περιπτώσεις στα αστικά κέντρα για αυτό τρώμε μεν φρούτα αλλά όχι πολλά. Προσωπικά ποτέ δεν έφαγα φρούτα παραπάνω από το 10% της διατροφής μου. Εσείς μιλάτε για φρουτοφαγία όχι για ωμοφαγία. Είναι δυο διαφορετικά πράγματα ανεξάρτητα αν και τα δυο τρώγονται ωμά.

      • ggg

        Αυτό που ήθελα να πω είναι σε σχέση με μια απάντηση σας παρακάτω που αναφέρετε ότι «το φυστικοβούτυρο δεν είναι ωμό και δεν μπορεί και να γίνει λόγω τανινών που υπάρχουν στα φιστίκια αυτά πρέπει να ψηθούν απαραίτητα.» Οπότε η ερώτηση μου είναι ότι αφού τα φυστίκια τρώγονται ωμα γιατί δεν μπορούμε να φτιάξουμε και φυστικοβούτυρο από ωμα φιστίκια

      • Γενικά τα αράπικα φυστίκια δεν τα τρώμε διότι έχουν πολλές τανίνες συνεπώς δεν φτιάχνουμε και ωμό φυστικοβούτυρο.
        Αν θέλει βέβαια κάποιος πολύ λίγα μπορεί να φάει δηλ. 30γρ. την εβδομάδα και αν θέλει αυτή την μικρή ποσότητα μπορεί να την κάνει σε μορφή πάστας. Ωμό φυστικοβούτυρο δεν κυκλοφορεί στα μαγαζιά από αράπικο φυστίκι.

  3. george

    καλησπερα σας χρονια πολλα!!θα ηθελα να μαθω αν το ελαιολαδο οι ελιες το ταχινι και το φυστικοβουτυρο ανηκουν στην ωμοφαγικη διατροφη!!

    • Χρόνια πολλά! το ελαιόλαδο αν είναι ψυχρής έκθλιψης ναι, οι ελιές αν είναι σπιτικές χωρίς συντηρητικά ναι, το ταχίνι αν είναι το ωμό ναι , το φυστικοβούτυρο δεν είναι ωμό και δεν μπορεί και να γίνει λόγω τανινών που υπάρχουν στα φιστίκια αυτά πρέπει να ψηθούν απαραίτητα.

  4. sandy kornelaki

    καλησπέρα σας!! Θα ήθελα να ρωτήσω πως τρώμε το ρύζι! το μπρόκολο και το κουνουπίδι καταναλώνεται ωμό? η μελιτζάνα? υπάρχει καποιο βιβλίο με αναλύσεις ?

    • Καλησπέρα σας, Το ρύζι τρώγεται »ωμό» μόνο το άγριο το οποίο δεν είναι τελείως ωμό όταν το αγοράζουμε έχει ψηθεί λίγο είναι κάπως σαν το πλιγούρι.
      Το μουσκεύεται από 2-4 24ωρα αλλάζοντας δυο φορές την ημέρα το νερό και ανοίγει σαν το καλαμπόκι. Το στραγγίζετε καλά και το χρησιμοποιείτε.
      Το μπρόκολο, κουνουπίδι τρώγεται κανονικά ωμό τριμμένο σε σαλάτα.Η μελιτζάνα αν και τρώγεται ωμή δεν είναι και πολύ νόστιμη.. Βιβλία ωμοφαγίας υπάρχουν κάποια αλλά κυρίως με συνταγές όχι με εξειδικευμένες αναλύσεις.

  5. Kostas

    Για να πιουμε ενα βοτανο πρεπει να βαλουμε τα φυλλα του σε νερο που εχει βρασει . Αυτο το νερο σιγουρα θα ναι πολυ πανω απο 48 βαθμους .Σ αυτη τη περιπτωση δε καταστρεφονται οι θρεπτικες ουσιες ;

    • Τα βότανα είναι φάρμακα στην ουσία τους και έχουν πολλά συστατικά τα οποία τα βγάζουν με διάφορους τρόπους αλλά στα σπίτια μας κυρίως κάνουμε έγχυμα ή αφέψημα ή διάβρεγμα οπότε και με τους τρις τρόπους μπορεί κάποιος να πάρει συστατικά και μέταλλα ακόμη και κάποιες βιταμίνες από τα βότανα. Δεν μας πειράζει αν βράσουμε τα βότανα (αφέψημα) ή τα ζεματίσουμε (έγχυμα) από τη στιγμή που θέλουμε να πάρουμε κάτι συγκεκριμμένο από τα βότανα την κάθε φορά. Σε γενικές γραμμές αν δεν έχουμε κάποιο λόγο να πάρουμε κάτι αλλά θέλουμε απλά να τα πίνουμε γιατί μας αρέσουν μπορούμε να τα κάνουμε με διάβρεγμα που γίνεται βάζοντας τα βότανα σε νερό θερμοκρασίας δωματίου για 4-12 ώρες και μετά πίνουμε όμως όπως και να έχει το νερό αυτό θα πρέπει να το σουρώσουμε μετά τις 12 ώρες και να φυλάξουμε στο ψυγείο. Επίσης παίρνουμε θεραπευτικά στοιχεία με το διάβρεγμα.
      Σημασία έχει για ποιο λόγω κάποιος την κάθε φορά διαλέγει να πιει ένα βότανο ώστε να ξέρει και με ποιο τρόπο θα πάρει το μέγιστο από αυτό.

  6. Konstantinos

    Καλησπερα και παλι . Συγνωμη αλλα δε πολυκαταλαβα την απαντηση σας . Γιατι δε μαγειρευεται φαγητο σε χαμηλη θερμοκρασια ; Σημερα εκανα καστανο ρυζι στο φουρνο στους 48 βαθμους και το ζεστανα για περιπου 3 ωρες κι ειναι μια χαρα .Γιατι να χαλασε ; Αυτο το φαγητο εχει χασει τα ενζυμα του ;

    • Αν ψήθηκε το ρύζι δηλαδή ήταν βρασμένο τότε ήταν παραπάνω η θερμοκρασία και σε αυτή την περίπτωση δεν χαλάει αλλά δεν είναι και ωμό.
      Επίσης οι 118 Φαρενάιτ είναι 46 βαθμοί Κελσίου και όχι 48. Μιλάμε για διαφορετικές θερμοκρασίες. Στους 118 βαθμούς Φαρενάιτ δεν βράζει ρύζι ούτε αυγό..
      Όταν όμως το φαγητό ψήνεται τότε δεν έχει πλέον ένζυμα.

      • Konstantinos

        Μια τελευταια ερωτηση για να μη γινομαι και κουραστικος. Το ψησιμο στο φουρνο ηταν 48 βαθμοι . ( Ας πουμε οτι ηταν 46 ) . Στη τελευται σειρα του μηνυματος σας γραφεται οτι οταν το φαγητο ψηνεται δεν εχει ενζυμα . Εννοειται σε οποιαδηποτε θερμοκρασια ψησιματος χανονται τα ενζυμα η μονο στο βρασιμο πανω απο 46 βαθμους ;

      • Αν ήταν 46 δεν θα ψηνότατνε..
        Δηλαδή αν πάρουμε μερικούς σπόρους που έχουν φυτρώσει και τους βάλουμε για μερικές ώρες μέχρι και 15 στους 46 βαθμούς όταν τους βγάλουμε και τους ξαναβάλουμε σε υγρασία να φυτρώσουν θα συνεχίσουν το φύτρωμα.
        Αν τους βάλουμε σε 48 βαθμούς για 3 ώρες απλά δεν θα ξαναφυτρώσουν διότι θα έχουν πεθάνει δηλαδή δεν θα έχουν πια ένζυμα για να δημιουργήσουν ζωή.
        Η μέθοδος του αφυγραντή που ακολουθούμε και είναι έως 118 βαθμοί Φαρενάιτ δηλ. έως 46 βαθμούς Κελσίου είναι η μέθοδος που ακολουθείται από τους γεωπόνους παγκοσμίως για να αποξηραίνουν τους βολβούς των εποχιακών φυτών ώστε να τα ξαναφυτέψουν τον επόμενο χρόνο δηλαδή τα κοιμίζουν δεν τα σκοτώνουν. Ελπίζω τώρα να σας κάλυψα.

  7. Konstantinos

    Καλησπερα . Αν τα τροφιμα μαγειρευονται ως τους 48 βαθμους παιζει ρολο η διαρκεια του μαγειρεματος ; Με 3 ωρες παραδειγμα μαγειρεμα ως τους 48 βαθμους χανονται οι θρεπτικες ουσιες ; Ευχαριστω

    • Καλησπέρα, στην πραγματικότητα δεν μαγειρεύεται τίποτε μέχρι τους 46 βαθμούς που είναι και η αντιστοιχία των 118βαθμών Φαρενάιτ..
      Απλά αν μείνει το φαγητό πάρα πολλές ώρες θα αρχίσει να χαλάει π.χ ένα μαρούλι στον καύσωνα αν το αφήσετε στο μπαλκόνι για τρις ώρες..οι θερμοκρασίες αυτές είναι θερμοκρασίες που αντέχει το χέρι μας.

  8. Χοντζόγλου Παρασκευή

    Κυρία Παπαδοπούλου, καλημέρα κ χρόνια πολλά ! Έχω επιχειρήσει στο παρελθόν να ξεκινήσω ωμοφαγία αλλά δεν τα κατάφερα. Λέω τώρα να ξεκινήσω σιγά σιγά με φύτρα κ βλέποντας κ κάνοντας, έχω διαβάσει πως κάνουμε φύτρα , αλλά έχω μια απορία ,διάβασα σ’ένα site ότι οι λευκοί σπόροι όπως: φασόλια,σόγια κ.λ.π. ΑΠΑΓΟΡΕΎΟΝΤΑΙ . Θα ήθελα τη γνώμη σας κ αν πράγματι απαγορεύονται θα ήθελα να μου πείτε την αιτία. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

  9. Ευαγγελια Ρουμπεα

    Καλημερα και χρονια πολλα θα θελα να ρωτησω αν υπαρχει βιβλιο με ωμομαγειρεματα για να περνουμε ιδεες ? Αν θεωρητε το καπνιστο κρεας η ψαρι ωμο? Τα οσπρια πως τα καταναλωνουμε? Λογο καταγωγης η ωμοφαγια ειναι πολυ κοντα στην διατροφη μου η λακωνικη κουζινα ειδικα σε οικογεν ψαραδων εχει ωμοφαγια .

    • Καλή Χρονιά αγαπητή φίλη.
      Υπήρχε το βιβλίο μου με συνταγές στα Ελληνικά αλλά έχει εξαντληθεί και θα βγει ξανά κατά το τέλος του 2014..
      όμως μιλάμε για χορτοφαγική ωμοφαγία εδώ..οπότε δεν συμπεριλαμβάνεται τίποτε ζωικό..

  10. Despina

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΔΙΑΒΑΖΩ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΑ ΟΣΑ ΠΑΡΑΘΕΤΕΤΕ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΜΟΦΑΓΙΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΑΠΟΡΙΑ. ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΥΑΡΙΘΜΑ ΟΦΕΛΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ?

    • Καλημέρα, για να πούμε ότι η φυσική διατροφή (δηλ. όπως μας την έδωσε η φύση ανεπεξέργαστη) έχει μειονεκτήματα θα πρέπει να καταργήσουμε την πίστη μας στη φύση και στο δημιουργό που την »σχεδίασε»για εμάς..
      όμως επειδή οι άνθρωποι έχουμε βάλει το χεράκι μας παντού..έχουμε μολύνει τα πάντα..και οι ίδιοι πια αν και φυσικά όντα δεν ζούμε φυσιολογικά αλλά σε συνθήκες »γλάστρας» θα πρέπει να προσέχουμε κάποια πράγματα..π.χ να τρώμε ώριμα φρούτα και κυρίως αυτά που έχουν κοπεί ώριμα από τα δέντρα αλλιώς να τρώμε λίγα διότι είναι όξινα, να προσέχουμε τους συνδυασμούς, να τρώμε ποικιλία και να αποφύγουμε τις μονομανίες..π.χ κάθε μέρα αβοκάντο με σπανάκι..ή κάποιο ίδιο φρούτο..να τρώμε φύτρα και πολλά πράσινα λαχανικά. Διότι αυτοί που ξεκινούν ωμοφαγία και το ρίχνουν στους ωμούς ξερούς καρπούς για ευκολία και τα όξινα φρούτα δεν τρέφονται σωστά..έστω και αν είναι προτιμότερο αυτό από τη συμβατική διατροφή..
      Σαν μειονέκτημα όμως, προσωπικά θα έλεγα ότι είναι, ότι τα πάντα πρέπει να τα φτιάξεις μόνος σου..σχεδόν τίποτα δεν υπάρχει έτοιμο ή τελευταία ας πούμε ότι υπάρχουν κάποια ελάχιστα..
      Είναι όμως τόσα τα οφέλη που κατά την άποψή μου αξίζει!

  11. Αλέξανδρος

    Καλησπέρα,

    θα ήθελα να περιγράψω την εμπειρία μου.

    Ήμουν 20 χρόνια καπνιστής (από τα 13) και σε όλο αυτό το διάστημα ΠΟΤΕ δεν είχα μείνει χωρίς τσιγάρα. Ούτε μια μέρα.

    Μετά από μια δύσκολη περίοδο, είπα να ξεκινήσω τον Ιανουάριο αυτού του έτους να «στρώσω» λίγο τη διατροφή μου. Οπότε ξεκίνησα ξεκίνησα να εντάσσω λαχανικά και φύτρα στη διατροφή μου. Και σιγά σιγά άσκηση (τρέξιμο).

    Μέσα σε λίγους μήνες, τον Απρίλιο, η διατροφή μου είχε σχεδόν αντικατασταθεί από ωμά λαχανικά, φύτρες, καρπούς, σπόρους, στήθος κοτόπουλο ψητό και ψάρια. Το μόνο μαγείρεμα, ήταν το βράσιμο, για κανένα αυγό ασπράδι, ρύζι, πατάτα ή ψάρι. Χωρίς λάδι (ωμό από πάνω), χωρίς αλάτι. Απλή τροφή.

    Η διαφορά που είδα ήταν τεράστια. Το τσιγάρο, που ναι μεν κάπνιζα, είχε ήδη ελαττωθεί από μόνο του…δεν είχε πλέον την ίδια γεύση και ο ίδιος ο οργανισμός μου το απωθούσε. Δεν ήταν όπως πριν, που με μια πίτσα ή μια μακαρονάδα και κόκα-κόλα, το τσιγάρο ήταν ότι ωραιότερο! Το ένιωθα σαν κάτι εντελώς ξένο, και σαν κάτι μέσα μου να το έδιωχνε.

    Οπότε, αφού συνέχιζα το ίδιο πρόγραμμα (με ωμά λαχανικά/κοτόπουλο, ψάρια) το μάιο πήρα την απόφαση να κόψω το τσιγάρο. Χωρίς «περίεργες» μεταφυσικές θεραπείες, χωρίς ψυχολόγους, χωρίς βελονισμούς, χωρίς αυτοκόλλητα νικοτίνης ή ηλεκτρονικά τσιγάρα… τίποτα. Μαχαίρι. Από τη μια μέρα στην άλλη.

    Και το ξαναλέω, 20 χρόνια καπνιστής, από τα 13 μου. Που δεν είχα μείνει ποτέ χωρίς πακέτο στην τσέπη.

    Το πιο τρομακτικό, είναι ότι δεν ζορίστηκα καθόλου. Μετά το πρώτο 3ήμερο που είχα κάποια ψυχοσωματικά (νεύρα, αγχος κτλ τα οποία με 45 λεπτά τρέξιμο τα καταπολεμάς), όλα γίναν κανονικά. Ένιωθα σαν να μην ήμουν ποτέ καπνιστής. Ο εθισμός των 20 χρόνων δεν ήταν τίποτα μπροστά στην ενέργεια και τη δύναμη που μου δίναν τα φύτρα και τα άλλα λαχανικά.

    Σήμερα τρέφομαι μόνο με άπαχα κρέατα, ασπράδια αυγού, φύτρες και ωμά λαχανικά.Έχουν περάσει 3 μήνες χωρίς να καπνίσω, και δεν μου έχει λείψει… Εδώ η ίδια η μυρωδιά του καπνού μ ενοχλεί. Δεν ξέρω αν θα ξανακαπνίσω στο μέλλον, αλλά τώρα δε μου κάνει καμία αίσθηση.

    Σε κάθε περίπτωση, θεωρώ ότι όταν κάποιος εντάσσει την ωμοφαγία στη διατροφή του, θα δει μεγάλες διαφορές.

    φιλικά,

    • Αγαπητέ φίλε,
      έτσι ακριβώς γίνονται τα πράγματα όπως τα περιγράφεις!
      Είναι πολύ σημαντικό το μήνυμα σου ακόμα και αν τρως και κρεατικά.
      Σιγά σιγά η ωμοφαγία θα σε οδηγήσει σε καθαρότερα »μονοπάτια» σωματικά, πνευματικά και φυσικά διατροφικά.
      Συνέχισε με αυτό τον τρόπο!
      Καλή συνέχεια

    • Χορτοφαγική Ωμοφαγία

      Αγαπητή φίλη είναι λογικό να μπερδευτεί κάποιος όταν για το ίδιο αντικείμενο ακούει τόσες πολλές και αντικρουόμενες πληροφορίες.
      Όμως υπάρχουν πάρα πολλά είδη διατροφής. Σημαντικό είναι να ακολουθεί ο καθένας αυτό που του ταιριάζει ψυχικά και σωματικά και τον διατηρεί υγιεί με ενέργεια και χαρούμενο. Από τη στιγμή που κάποιος έχει αποφασίσει πια διατροφή του ταιριάζει τότε θα πρέπει να ακολουθεί και τους κανόνες αυτής της διατροφής.
      Διότι η κάθε διατροφή είναι ένα σύστημα που βασίζεται κάπου για να φέρει αποτέλεσμα. Συνεπώς αν ακολουθεί κάποιος μια διατροφή συγκεκριμένη αλλά παρακολουθεί και κάθε τι που γράφεται περί διατροφής χωρίς να λαμβάνει υπ΄όψη του σε πια διατροφή αναφέρεται το δημοσίευμα, και αν τον αφορά, τότε θα μπερδευτεί πάρα πολύ και δεν θα έχει ένα θετικό αποτέλεσμα σε αυτό που ακολουθεί.

  12. Λίζα τρύφωνος

    Συμφωνώ ότι η ωμοφαγία έχει άπειρα καλά, αλλά δεν ξέρω αν κάποιος έχει ας πούμε κατάθλιψη, ή άλλα ψυχολογικά προβλήματα μπορεί να τα λύσει μόνο με την διατροφή. Πιστεύω ότι χρειάζονται και άλλα βοηθήματα. Να αλλάξει το σύστημα πεποιθήσεων του, τον τρόπο σκέψης του, κλπ

    • Χορτοφαγική Ωμοφαγία

      Αγαπητή Λίζα, η ωμοφαγία εκείνο που κάνει είναι να ανεβάζει την ενέργεια του ανθρώπου σε τέτοια επίπεδα ώστε να μην τον αγγίζουν τα κάποια ψυχολογικά προβλήματα που ίσως έχει. Χωρίς να σημαίνει αυτό ότι δεν θα πρέπει να ασχοληθεί επισταμένα εκτός διατροφής με άλλα βοηθήματα ώστε να λύση τα προβλήματα αυτά.

  13. ΚΩΣΤΑΣ

    ΕΝΖΥΜΑ
    1)ΠΕΠΤΙΚΑ ΕΝΖΥΜΑ
    Βοηθούν στην αποδήμηση των τροφών προκειμένου να απορροφηθούν από τον οργανισμό
    Παράγονται στο στόμα (σάλιο), στο στομάχι (γαστρικά υγρά) και στο πάγκρεας (παγκρεατικά υγρά)
    2)ΤΡΟΦΙΚΑ ΕΝΖΥΜΑ
    Βρίσκονται στα ωμά τρόφιμα και ουσιαστικά τρώνε τον εαυτό τους .
    ΠΕΨΗ
    Είναι η διαδικασία που η τροφή διασπάται στις βασικές θρεπτικές μονάδες για να μπορούν να απορροφηθούν μέσω της κυκλοφορίας του αίματος και να χρησιμοποιηθούν από τον οργανισμό για τις πολλαπλές λειτουργικές ανάγκες του.
    Η πέψη υποστηρίζεται σε ιδανικές συνθήκες από συνδυασμό πεπτικών και τροφικών ενζύμων.
    Η πέψη ξεκινά από το στόμα
    Το σάλιο ξεκινά τη διάσπαση αμύλων και ζαχάρων, μετά στο στομάχι το υδροχλωρικό οξύ δρα στις πρωτεΐνες ενώ τα τροφικά ένζυμα όλο και διαλύουν τις τροφές σε μικρότερα κομμάτια .
    Η τροφή φεύγει από το στομάχι και κινείται προς το λεπτό έντερο όπου υπάρχει ένα αλκαλικό περιβάλλον πλούσιο σε ένζυμα που έχει εκκρίνει το πάγκρεας.
    Η πέψη συνεχίζεται μέχρι που όλα τα θρεπτικά συστατικά είναι έτοιμα για απορρόφηση από την κυκλοφορία του αίματος.
    Δεν μασάμε επαρκώς τις τροφές με αποτέλεσμα τα ένζυμα του σάλιου να μην προλαβαίνουν να δράσουν πριν η τροφή μετακινηθεί προς το στομάχι.
    Ακόμη και οι ωμές τροφές πρέπει να μασιούνται καλά επειδή η κυτταρίνη είναι αρκετά σκληρή και το πάγκρεας δεν εκκρίνει celloulase (σελουλάση) το ένζυμο που διασπά την κυτταρίνη.
    Επίσης και οι υγρές τροφές πρέπει να παραμένουν για λίγο στο στόμα για να προλαβαίνουν τα ένζυμα του σάλιου να διασπούν το άμυλο και το ζάχαρο.
    Οι στερεές τροφές πρέπει να μασιούνται μέχρι να αποκτούν ρευστή μορφή (τουλάχιστον 30-50 μασήματα ανά μπουκιά)
    Τα ένζυμα δεν ζουν σε υψηλή θερμοκρασία. Το μαγείρεμα καταστρέφει το 100% των τροφικών ενζύμων και έτσι η απουσία των στη σύγχρονη διατροφή οδηγεί το πάγκρεας (που είναι προορισμένο να εκκρίνει μόνο τόσα ένζυμα όσα χρειάζονται για να τελειώσει η δουλειά που ξεκίνησε από το στόμα και το στομάχι), να υπερλειτουργεί συνεχώς και τελικά να μην καταφέρνει να ανταποκρίνεται στις αυξημένες απαιτήσεις για παραγωγή ενζύμων.
    Έτσι λοιπόν επιτρέπεται σε μερικώς διασπασμένη τροφή (άπεπτη) να εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματος .
    Το σώμα δεν αναγνωρίζει αυτές τις ατελώς διασπασμένες τροφές (κυρίως πρωτεΐνες ) σαν θρεπτικές και θεωρώντας ότι δέχεται επίθεση ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα με τη μορφή αλλεργικής ή φλεγμονώδους αντίδρασης.
    Το ανοσοποιητικό σύστημα ξεκινά τη διαδικασία παραγωγής αντισωμάτων ενάντια στην τροφή (η οποία θα έπρεπε να αποτελεί ένα φιλικό επισκέπτη) αντί να αντιμετωπίζει και να θεραπεύει τραύματα και μύκητες.
    Όπως οτιδήποτε υπερλειτουργεί , το πάγκρεας τελικά επιβραδύνει ή σταματά .
    Η παραγωγή των παγκρεατικών ενζύμων μειώνεται με το στρες την καφεΐνη το αλκοόλ τις αρρώστιες την εγκυμοσύνη και απλά την γήρανση.

Γράψτε απάντηση στο Ευαγγελια Ρουμπεα Ακύρωση απάντησης

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.