Γιατί Ωμοφαγία?

Γιατί ωμοφαγία?

Απλώς διότι γυρίζει πίσω το ρολόι της γήρανσης πνευματικά και σωματικά!

Η ωμοφαγία είναι κάτι περισσότερο από μήλα και πορτοκάλια. Είναι να τρώμε για να είμαστε υγιείς και όμορφοι και να παραμένουμε υγιείς και όμορφοι!

Ξέρω ότι αυτό ακούγεται υπερβολικό η ακόμη και ανέφικτο αλλά εάν κάνετε τη διαδρομή που έκανα και κάνω εδώ και αρκετό καιρό  με την ωμοφαγία θα καταλάβετε. Μετά από τους πρώτους κιόλας 2-3 μήνες θα αρχίσετε να βλέπετε τέτοιες αλλαγές στον εαυτό σας που όχι μόνο θα εξαφανιστούν οι λογικές αμφιβολίες σας για τα οφέλη της , αλλά θα είσαστε έτοιμη να κάνετε επιλογή ζωής! Ωμοφαγία και τα οφέλη της η στην παραδοσιακή μαγειρική με ότι αυτό συνεπάγεται…

Ναι η ζωή σας θα αλλάξει. Τα συναισθήματά σας θα σταθεροποιηθούν. Μετά από χρόνια μαγειρεμένης τροφής πλούσιας σε τοξίνες, ο οργανισμός σας θα αρχίσει σιγά – σιγά να αποβάλει τις τοξίνες από τον οργανισμό σας και θα αρχίσετε να επανακτάτε την ενέργειά σας, το κέφι σας και την υγεία σας.

Οι τοξίνες είναι εκείνες που εγκαθίστανται στον οργανισμό μας και τον λεηλατούν από την φυσική ομορφιά και υγεία του. Θα δείτε ότι τα μαλλιά σας, το δέρμα σας και τα νύχια σας θα μαλακώσουν και θα δυναμώσουν καθώς ο οργανισμός θα αποβάλει τις τοξίνες.

Επίσης ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα της ωμοφαγίας είναι ότι ξανακερδίζουμε το φυσικό μας βάρος για πάντα, χωρίς καμία προσπάθεια και το σημαντικότερο χωρίς στερήσεις! Αντίθετα με τις δίαιτες που κάνουμε και μετά ξαναπαίρνουμε το βάρος που χάσαμε με τόσο κόπο στο διπλάσιο.

Η ωμοφαγία είναι ένας φυσικός τρόπος να χάσουμε το περιττό λίπος για πάντα!  Ότι ποσότητες και ότι συνδυασμούς τροφών  και αν κάνετε (σωστούς η λάθος) από τη στιγμή που θα είναι ωμά θα χάσετε λίπος. Είναι η μαγεία της φύσης!

Στην ωμοφαγία το σώμα δεν απογυμνώνεται από τα στοιχεία που χρειάζεται για να είναι υγιές, καθώς χάνετε βάρος αποτοξινώνεται όλος ο οργανισμός από χημικά απόβλητα που έχουν χτιστεί με τα χρόνια μέσα στο λίπος και υπονομεύουν την υγεία σας.

Ο λόγος που πάσχουμε από παχυσαρκία ή από αδυναμία οι άνθρωποι σήμερα, είναι λόγω του ότι τρεφόμαστε με τροφές πολύ επεξεργασμένες π.χ. μαγειρεμένες και με συντηρητικά  η κατεψυγμένα ή προμαγειρεμένα.

Το μαγείρεμα καταστρέφει τα ένζυμα με αποτέλεσμα να κάνει πολύ δύσκολη την πέψη των τροφών.  Ενώ αντίθετα είναι πολύ εύκολο για τον οργανισμό μας να μεταβολίσει τις ωμές τροφές επειδή είναι ζωντανές και περιέχουν τα δικά τους ένζυμα για να μεταβολιστούν. Με άλλα λόγια το σώμα δεν χρειάζεται να παράγει ένζυμα πέψης για να μεταβολίσει τις τροφές, οπότε το σώμα δεν εξαντλείται και χρησιμοποιεί την ενέργειά του, αλλά και τα ένζυμά του για τις δικές του δουλειές που είναι η θεραπεία και ο αυτοκαθαρισμός.

 

Απάντηση