Είναι τα Φύτρα επικίνδυνα?

Το πόσο εγκληματικά μπορεί να «λειτουργήσει» η κερδοσκοπική πρόθεση κάποιων επιβεβαιώνεται στις μέρες μας με την περίπτωση αθρόων θανάτων συνανθρώπων που φέρονται να προκλήθηκαν από γερμανική επιχείρηση επεξεργασίας τροφίμων στη Κάτω Σαξονία, τα στοιχεία της οποίας συγκαλύπτονται για …εμπορικούς λόγους. Συγκεκριμένα:
Η τεράστια σημασία των φύτρων στην ανθρώπινη διατροφή είναι πασίγνωστη στην Ευρώπη και στην Αμερική εδώ και πάρα πολλά χρόνια, παρόλο ότι στην Ελλάδα μόλις αρχίζει να γίνεται γνωστή! Τα φύτρα παρέχουν βασικά θρεπτικά στοιχεία στον άνθρωπο τα οποία δεν παρέχονται από καμία άλλη τροφή και είναι απαραίτητα για την ομαλή ανάπτυξη και θρέψη του. Όμως τα φύτρα είναι μία κατηγορία φυσικών τροφίμων τα οποία, όταν η καλλιέργεια και η διακίνηση ξεφεύγει από το φυσικό πλαίσιο προκειμένου να εξυπηρετήσει εμπορικούς σκοπούς , μετατρέπονται σε επικίνδυνα και συχνά θανατηφόρα προϊόντα.
Εδώ και πολύ καιρό μαθαίνουμε ότι πολλοί συνάνθρωποί μας πέθαναν από κατανάλωση φύτρων του εμπορίου τα οποία καλλιεργήθηκαν υπό «αδιευκρίνιστες» συνθήκες «κάπου» στην Κεντρική Ευρώπη! Η αλήθεια είναι σχεδόν γνωστή (βλέπε ανακοίνωση του Ινστιτούτου “Robert Koch”) αλλά, προφανώς, λόγοι εμπορικής «δεοντολογίας» την αποκρύπτουν από τους καταναλωτές οι οποίοι είναι ήδη τρομοκρατημένοι και αποστασιοποιημένοι από την κατανάλωση φύτρων, αυτών των τόσο πολύτιμων διατροφικών απαραίτητων! Εδώ και πολύ καιρό, μία γερμανική εμπορική επιχείρηση καλλιέργειας και διακίνησης φύτρων, προκειμένου να παραγάγει σε σύντομο χρόνο μεγάλες εμπορεύσιμες ποσότητες φύτρων, ανέπτυξε ένα «παρά φύσει» πρόγραμμα με την καθιέρωση υ ψ η λ ώ ν θ ε ρμ ο κ ρ α σ ι ώ ν οι οποίες, όμως, ευνοούν την ανάπτυξη ισχυρών βακτηριδίων που είναι θανατηφόρα για τον άνθρωπο! Η συγκεκριμένη κεντροευρωπαϊκή εμπορική εταιρεία καλλιέργειας φύτρων που βρίσκεται πίσω από τους θανάτους ανύποπτων καταναλωτών, προφανώς, δεν είχε δολοφονική πρόθεση αλλά καθαρά εμπορική η οποία, δυστυχώς, είχε το γνωστό τραγικό αποτέλεσμα!
Πέραν αυτών, είναι γνωστό ότι η παγκοσμιοποίηση επιδιώκει και τον έλεγχο της διατροφικής αλυσίδας του ανθρώπου για λόγους οικονομικούς και όχι μόνον… Είναι γνωστή η λαίλαπα της επιχειρούμενης καθιέρωσης του Codex Alimentarius οποίος απαγορεύει σε ιδιώτες την καλλιέργεια φρούτων, κηπευτικών και λαχανικών ώστε να ελέγχεται μονοπωλιακά η «οικονομία» της διακίνησής τους στις παγκόσμιες αγορές! Έτσι, είναι γνωστά τα «κόλπα» των υπερ-κυβερνήσεων να «συντάξουν» την παγκόσμια κατανάλωση κάτω από την «ομπρέλα» του Codex Alimentarius υποχρεώνοντάς την να συμμορφωθεί με την απαγόρευση της ιδιωτικής καλλιέργειας σε κάθε σημείο του πλανήτη. Θυμόμαστε τις «τρελές αγελάδες», τα «δηλητηριασμένα ψαρικά», τα «θανατηφόρα κοτόπουλα», τα «μολυσμένα λαχανικά» που κατά περιόδους μας παραπέμπουν στην δήθεν αναγκαιότητα καχυποψίας, αμφισβητήσεως και, τελικώς, απορρίψεως των ατομικών εκτροφών-καλλιεργειών και την αποδοχή μιας καθολικής εμπορικής ντιρεκτίβας! Η τελευταία «περίπτωση» των φύτρων φαίνεται να έρχεται «γάντι» στους παγκοσμιοποιητές που ξεχνούν ότι εδώ και πέντε χιλιάδες χρόνια (!) οι Κινέζοι διατρέφονται βασικά με φύτρα και μακροημερεύουν!

Απάντηση