Oι αρρώστιες δεν είναι εξωτερικοί εχθροί αλλά εσωτερικές..

Image“σταθερή είναι η αποψή μου ότι:

οι αρρώστιες δεν είναι εξωτερικοί εχθροί αλλά εσωτερικές ανάγκες και καταστάσεις οι οποίες μπορούν να αξιοποιηθούν ωφέλιμα για τον ασθενή. Είναι  προσπάθειες της φύσεως του ανθρώπου να αποκαταστήσει την ισορροπία που διαταράχτηκε.

Ο Ιπποκράτης πίστευε ότι ο άνθρωπος που ζει σωστά δεν αρρωσταίνει. Ότι η υγεία του εξαρτάται από διατροφικούς, περιβαλλοντικούς και ψυχολογικούς παράγοντες και ότι υπάρχει μια άμεση σχέση της ψυχολογικής και της σωματικής καταστάσής του. Πίστευε δηλ. στην ψυχοσωματική ενότητα του ανθρώπου.

Η ιατρική πράξη θα πρέπει να στοχεύει εκτός απο τα συμπτώματα με παρόμοιο ζήλο και τις αιτίες των νοσημάτων.

Σταθερή είναι η πεποίθησή μου, ότι ένας οργανισμός αποτοξινωμένος, με επαρκή λήψη των κατάλληλων θρεπτικών στοιχείων, επαρκή ύπνο-ξεκούραση, ορθή διαχείριση του άγχους και αποφυγή 24ωρης ηλεκτρομαγνητικής ρύπανσης, μπορεί να αντεπεξέλθει περίφημα σε οποιαδήποτε πρόκληση. Μπορεί να ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες να ασθενήσει, αλλά και αν κάτω από ορισμένες συνθήκες αυτό συμβεί, να αντεπεξέλθει εξαιρετικά προκειμένου να επαναφέρει την ισορροπία.

Ένας ολιστικός, ψυχής και σώματος, φυσικός προσανατολισμός αποτελει την απάντηση, στην αντιμετώπιση της σύγχρονης ανθρώπινης παθολογίας.”

Γιώργος Λεκάκης ND. ( Naturopathy Doctor )  

George Lekakis ND. ( Naturopathy Doctor )

http://www.isoropia.gr/

Απάντηση