Λίγα λόγια για την Χορτοφαγική Ωμοφαγία

Η χορτοφαγική ωμοφαγία είναι ένα μεγάλο, πολύ ενδιαφέρον θέμα, με προεκτάσεις σε όλους τους τομείς της ζωής του ανθρώπου.
Η χορτοφαγική ωμοφαγία είναι τρόπος ζωής και σκέψης και όχι απλά ένα είδος διατροφής.
Η φιλοσοφία της είναι η επαφή και ο συντονισμός του ανθρώπου με τη φύση που έχει ως αποτέλεσμα την καλή θρέψη του οργανισμού. Για αυτό κύριο μέλημά μας στην ωμοφαγία, είναι να παίρνουμε τα ένζυμα που μας δίνει η φύση, μέσα από την τροφή. Αυτό το πετυχαίνουμε με το να παρασκευάζουμε τα φαγητά μας σε θερμοκρασίες κάτω των 118 βαθμών δηλαδή μέχρι 47 βαθμών κελσίου. Βέβαια βασικό είναι ότι δεν χρησιμοποιούμε καθόλου ζωικές τροφές πλην του μελιού και όχι απαραίτητα. Οι λόγοι είναι υγείας, ηθικοί αλλά και οικολογικοί.
Εξαρτάται πλέον από τον άνθρωπο που θα επιλέξει την συγκεκριμένη διατροφή με ποιο κίνητρο το κάνει.
Πολύς κόσμος, όταν ακούει χορτοφαγική ωμοφαγία (ακόμη και οι χορτοφάγοι)νομίζουν ότι θα πέσουν σε διατροφική μονοτονία, όμως δεν είναι έτσι διότι όπως μπορείτε να δείτε και μέσα στην ιστοσελίδα μου αλλά και στο βιβλίο μου που υπάρχουν φωτογραφίες φαγητών, φτιάχνουμε πάρα πολλά γευστικά και θελκτικά πιάτα, από γάλα, τυριά, βούτυρο, γιαούρτι (από ξηρούς καρπούς) μέχρι ψωμάκια, πίτσες, μπέργκερς, κρέπες κ.λ.π
Άλλοι πάλι έχουν αναστολές και μόνο που ακούν τη λέξη ωμοφαγία, διότι νομίζουν ότι θα φτιάξουν ένα ψωμί και αντί να το ψήσουν , θα το φάνε ωμό. Στην ωμοφαγία όμως λόγω του ότι η φιλοσοφία είναι τελείως διαφορετική από τη συμβατική μαγειρική Και τα υλικά που χρησιμοποιούμε για τα φαγητά μας είναι διαφορετικά. Δηλ. Για να φτιάξουμε ένα ψωμί δεν θα χρησιμοποιήσουμε αλεύρι αλλά φυτρωμένο σιτάρι που έτσι και αλλιώς τρώγεται ωμό. Επίσης έχουμε μια συσκευή που λέγεται αφυγραντής και μας βοηθά να δίνουμε σχήμα στα παρασκευάσματά μας. Δηλ. όταν φτιάξουμε το ψωμί μας ή την κρέπα μας αν την σερβίρουμε έτσι θα δείχνει κάτι ωμό αν όμως την βάλουμε πρώτα στον αφυγραντή θα πάρει την εξωτερική υγρασία με αποτέλεσμα να μας δίνει την εικόνα του μαγειρεμένου. Κάτι απαραίτητο, τουλάχιστον στην αρχή για κάποιον καινούργιο στην ωμοφαγία διότι γίνεται πιο εύκολο να ακολουθήσει και να ξεπεράσει τις συνήθειές του.
Τα αποτελέσματα από τη διατροφή αυτή είναι πράγματι εντυπωσιακά!
Ο άνθρωπος ανακτά άμεσα τις δυνάμεις του, έχει στα ξαφνικά πάρα πολύ ενέργεια,
Το δέρμα του αρχίζει να λάμπει,
Ανεβαίνει ψυχολογικά, ξεπερνάει τυχόν προβλήματα υγείας, ακόμα και ψυχικής. Εδώ μπορώ να σας πω μόνο για μένα ότι τα τελευταία 8 χρόνια δεν έχω πάρει ούτε ένα ντεπόν κάτι που ήταν τουλάχιστον καθημερινότητα προ ωμοφαγίας.
Και σύμφωνα με τα λεγόμενα άλλων ωμοφάγων ανά τον κόσμο έχουν θεραπευτεί από πάρα πολλές ασθένειες.
Στην Ελλάδα (ανέλπιστα) υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την χορτοφαγική ωμοφαγία.
Αυτό δείχνει ότι ένα μεγάλο μέρος του κόσμου έχει αρχίζει και αφυπνίζεται σε θέματα που τον αφορούν άμεσα.
Διότι κακά τα ψέματα, κάτω από το βάρος μιας δύσκολης γεμάτης αντιξοότητες καθημερινότητας, ο περισσότερος κόσμος έχει μεταθέσει την ευθύνη του εαυτού του σε τρίτους. Με αυτό θέλω να πω ότι θεωρούμε υπεύθυνους , κακώς βεβαίως, ακόμα και τους γιατρούς για την υγεία μας, τα φαστ φουντάδικα και τις ταβέρνες για τη θρέψη μας, τους δασκάλους για την μόρφωση και καλλιέργεια των παιδιών μας κ.λ.π δηλαδή έχουμε αποποιηθεί όλες τις ευθύνες. Για αυτό δεν είναι τυχαία και τα δεινά που περνά ο περισσότερος κόσμος.
Και για να κλείσω αυτά που ήθελα να σας πω, η ωμοφαγία βοηθάει πάρα πολύ στο να πάρουμε την ευθύνη του εαυτού μας και να αποφασίσουμε εμείς τι θέλουμε για αυτόν.
Και βέβαια θέλουμε το καλύτερο!

10 σκέψεις σχετικά με το “Λίγα λόγια για την Χορτοφαγική Ωμοφαγία

    • Χορτοφαγική Ωμοφαγία

      Στην εγκυμοσύνη καλό θα ήταν να τρώτε πιο πολλά λαχανικά φρέσκα και φρούτα και αν μπορείτε και φύτρα. Και όταν γεννήσετε με το καλό βλέπετε το θέμα της ωμοφαγίας. Διότι αν ξεκινήσετε τώρα ωμοφαγία θα αρχίσουν πολλές τοξίνες να κινούνται στο αίμα για να αποβληθούν από τον οργανισμό και αυτό θα σας κουράσει και δεν ξέρουμε το μωρό τι θα εισπράξει απο αυτές τις τοξίνες.

    • Χορτοφαγική Ωμοφαγία

      Ακριβώς έτσι είναι όποιος δοκιμάσει θα δει τέτοια αποτελέσματα που δεν γυρίζει πίσω αλλά ακόμα και να γυρίσει λόγω των εξαρτήσεων θα επιστρέψει πάλι..

    • Χορτοφαγική Ωμοφαγία

      Ένα βιβλίο όπως και το συγκεκριμένο βοηθάει στο να μπει κάποιος στο πνεύμα, να δοκιμάσει συνταγές και να έχει ποικιλία συνταγών. Από εκεί και πέρα τα σεμινάρια βοηθούν στο να μπει σε αυτή τη διατροφή κάποιος χωρίς χάσιμο χρόνου και με λιγότερα έξοδα. Σαφώς αν κάποιος έχει χρόνο και χρήμα μπορεί μέσα από βιβλίο να προχωρήσει σιγά σιγά. Βέβαια και πάλι θα πρέπει να πάρει και άλλα βιβλία διότι μόνο ένα δεν φτάνει να καλύψει όλο το θέμα.

  1. fanikapella

    θελω να αγορασω εναν αποχυμωτη εχω δει τους green start αλλα ειναι πολυ ακριβοι και καποιος μου ειπε πως αυτος ειναι ποιο παλιας τεχνολογιας και οτι εχουν βγει και ποιο καινουργιας τεχνολογιας , ποιος ειναι ο καλυτερος τελικα, πως θα διαλεξω το σωστο ?

    • Χορτοφαγική Ωμοφαγία

      Γενικά οι αποχυμωτές νέας τεχνολογίας είναι ακριβοί.. εκείνοι που βγήκαν τα τελευταία δυο χρόνια και είναι πιο εξελιγμένοι όσον αφορά το χρόνο και την ευκολία στο πλύσιμο είναι οι Hurom http://www.slowjuicer.com/.

    • Χορτοφαγική Ωμοφαγία

      Αν εννοείς 118 βαθμούς Φαρενάιτ δηλ. 47 Κελσίου δεν χάνει τα ένζυμά του. Από 47Κελσίου και πάνω χάνει τα ένζυμά της η τροφή.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.