Λίγα λόγια για τη Hatha Yoga από τον Πάνο Δερβίση

Η Hatha Yoga είναι μια πανάρχαιη τεχνική που περιλαμβάνει ασκήσεις του σώματος και της αναπνοής, με στόχο την ισορροπία του νευρικού συστήματος, ενώ συγχρόνως ασκούνται το μυϊκό σύστημα και οι αρθρώσεις. Για να παραμείνουν όμως ασκήσεις του νευρικού συστήματος πρέπει οπωσδήποτε να τηρείς και να σέβεσαι ορισμένους κανόνες. Ο πρώτος κανόνας έχει να κάνει με τη μεγάλη σημασία που δίνουμε στην αναπνοή. Η ΑΝΑΠΝΟΗ είναι το ΚΛΕΙΔΙ.

Η τεχνική μας καλλιεργεί την ηρεμία των νεύρων και τη γαλήνη του νου, με ασκήσεις που έχουν άμεση σχέση με το μοίρασμα των εντάσεων και επομένως με την εξισορρόπηση της ζωτικής δύναμης.

Ζούμε σε μια δύσκολη εποχή στην οποία υπερισχύει η ένταση, ο ανεξέλεγκτος ρυθμός και η μόλυνση του περιβάλλοντος με τις γνωστές συνέπειες.

Για να ανταπεξέλθουμε σε όλα αυτά, χρειαζόμαστε διαλείμματα ηρεμίας και χαλάρωσης, καλύτερης οξυγόνωσης του εγκεφάλου και δυνάμωμα του αμυντικού συστήματος.

Με την εξάσκηση στη Hatha Yoga γινόμαστε πιο συνειδητοί και υπεύθυνοι, ενώ μεγαλώνει η αυτοεκτίμηση και ο αυτοέλεγχος. Αποδέχεσαι το εαυτό σου έτσι όπως είναι και συμφιλιώνεσαι μαζί του.

Αυτό επιτυγχάνεται με την πρακτική εξάσκηση. Σιγά-σιγά γίνεσαι πιο επιδέξιος. Πρόκειται για μια ευφυΐα που διαθέτει το σώμα μας. Επίσης η Hatha Yoga σου δίνει τη γνώση των ορίων σου και σου επιτρέπει τη σύμπραξη, τη συμμετοχή και τον έλεγχο του εαυτού σου χωρίς εγωισμό και καταπίεση. Έχουμε κακομεταχειριστεί πολύ το σώμα μας, που μας εκδικείται με διάφορους τρόπους. Πρόσφατες επιστημονικές έρευνες έχουν επιβεβαιώσει τη θετική επίδραση της Yοga σε όλο τον οργανισμό, όπως καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, ισορροπία των εκκρίσεων των αδένων και -κυρίως- ιδιαίτερα ευνοϊκή επίδραση στις ψυχοσωματικές ασθένειες της εποχής.

Όσοι πάνε για γιόγκα από το μπλοκ της Ωμοφαγίας θα έχουν έκπτωση 10% αυτή είναι μια προσφορά που μας έκανε ο Πάνος Δερβίσης και τον ευχαριστούμε.

Πάνος Δερβίσης

Hatha Yoga trainer

210 6451202, 6984 848396

Advertisements
This entry was posted in Υγεία and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Λίγα λόγια για τη Hatha Yoga από τον Πάνο Δερβίση

  1. Ο/Η Τασος λέει:

    Ποια εινια η διαφορα με την κουνταλινη γιογκα?

  2. Ο/Η Πανος Δερβίσης λέει:

    Ευχαριστώ για την φιλοξενία καλημέρα σε όλους !

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.