Λίγα λόγια για την kundalini Γιόγκα

Kundalini-Lotus-Heart-WritiΕίναι η kundalini γιόγκα επικίνδυνη; Είναι ένα ερώτημα που έρχεται ξανά στην επιφάνεια, επειδή υπάρχει πολύ παραπληροφόρηση σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους της kundalini γιόγκα. Μία από τις βασικές παρανοήσεις είναι η σύγχυση μεταξύ της ενέργειας της kundalini και της kundalini γιόγκα.

Η ενέργεια της kundalini είναι μια ενεργειακή δύναμη ζωής που βρίσκεται σε κάθε ανθρώπινο ον. Πρόκειται για μια εξαιρετικά ισχυρή ενέργεια η οποία παραμένει αδρανής στους περισσότερους ανθρώπους ολόκληρη τη ζωή τους. Ωστόσο, από  συνειδητή πρόθεση ή μέσω μιας αυθόρμητης εκδήλωσης,  η ενέργεια της Κουνταλίνι μπορεί να ξυπνήσει. Το κύριο όφελος της αφύπνισης αυτής της ενέργειας είναι η αύξηση της συνείδησης. Μέσα από αυτό, οι άνθρωποι μπορούν να βιώσουν σαφήνεια και να βρουν τον σκοπό της ζωής τους, αισθάνονται ακραίες καταστάσεις ευδαιμονίας για παρατεταμένες χρονικές περιόδους, έχουν αύξηση της συνειδητότητας και παραμένουν συνειδητοί. Μερικοί από τους κινδύνους της αφύπνισης της ενέργειας της kundalini για όσους δεν είναι προετοιμασμένοι είναι αίσθημα αστάθειας, εναλλαγές της διάθεσης, και φυσικές ταλαιπωρίες όπως εξάψεις ή ρίγη, πονοκεφάλους, κλπ. Το ξύπνημα της ενέργειας της Kundalini για ένα απροετοίμαστο σώμα είναι σαν να συνδέσετε ένα 1000 watt λαμπτήρα μέσα στον τοίχο.

Η kundalini γιόγκα είναι ένας κλάδος της Hatha γιόγκα που αναπτύχθηκε για να προετοιμάσει το σώμα για την ενέργεια της kundalini. Περιλαμβάνει πολύ συγκεκριμένες kriyas (μια σειρά από ασκήσεις γιόγκα), αναπνοές, και μάντρα για να προετοιμάσει το σώμα για την ροή της ενέργειας της kundalini και να μπορέσει ο οργανισμός να ενσωματώσει την ενέργεια της kundalini. Η kundalini γιόγκα επικεντρώνεται περισσότερο στον τομέα της ενέργειας της kundalini από ότι κάποιες άλλες μορφές γιόγκα, επειδή προορίζεται ειδικά για την ετοιμασία του σώματος να ενσωματώσει την ενέργεια. Η kundalini γιόγκα θεωρείται παγκοσμίως ότι είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε την αφύπνιση της kundalini σε ένα απροετοίμαστο σώμα. Σε αναλογία 1000 watt λάμπα, ενεργεί ως τον προσαρμογέα για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα υπάρχουν αρνητικές παρενέργειες με το πιθανό ξύπνημα της ενέργειας της kundalini.

kundaliniΕίναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι όλες οι μορφές της γιόγκα  βοηθούν ουσιαστικά την αφυπνίσει της ενέργειας της kundalini. Αυτή η αύξηση της συνειδητότητας είναι ένας από τους πρωταρχικούς στόχους των περισσότερων συστημάτων γιόγκα και πρακτικών διαλογισμού.  Η ενέργεια της Kundalini είναι μια ισχυρή δύναμη που θα πρέπει να προσεγγιστεί με συνείδηση ​​και σεβασμό. Η kundalini γιόγκα δεν πρέπει να συγχέεται με την ενέργεια της kundalini. Η kundalini γιόγκα είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να εξασφαλίσετε ότι το σώμα και το μυαλό σας είναι καλά προετοιμασμένα για το πιθανό ξύπνημα της ενέργειας της  kundalini.

Το άρθρο είναι από http://www.rasayancenter.com/blog/

lynn-headshot-80wΈγραψε ή Lynn Roulo She is a KRI certified kundalini yoga instructor who received her certification from the Guru Ram Das Ashram in San Francisco. She began her teaching experience at homeless shelters throughout San Francisco and started the Rasayan Center, a kundalini yoga studio in San Franciscoʼs financial district in 2009. In February of 2012, she relocated to Athens, Greece. She teaches at Bhavana Yoga and other places throughout Athens.

Απάντηση