Λίγα λόγια για να γνωριστούμε.

berries-1000x576Αγαπητοί διαδικτυακοί φίλοι και συνοδοιπόροι.

Μάλλον πρέπει να συστήσω τον εαυτό μου στους καινούργιους συμμετέχοντες στις ομάδες της Χορτοφαγικής ωμοφαγίας. Και να βάλω κάποια πράγματα στις σωστές τους διαστάσεις.

Ονομάζομαι Φλώρα Παπαδοπούλου και ξεκίνησα την Χορτοφαγική Ωμοφαγία το 1998/99. Όταν έβαλα το λήμμα «ωμοφαγία» στο ιντερνετ για να πάρω το domain μου, μου έβγαλε  μόνο ένα αποτέλεσμα, για διονυσιακά μυστήρια. Δηλαδή δεν υπήρχε τίποτε απολύτως στην Ελλάδα από Χορτοφαγική Ωμοφαγία. Αν βάλετε τώρα το λήμμα Χορτοφαγική Ωμοφαγία στα ελληνικά θα σας βγάλει εκατομμύρια σελίδες. Έμαθα τεχνικές και περί ωμοφαγίας από ξένους, κυρίως Αμερικανούς. Αρχικά από βιβλία (πήρα από το εξωτερικό περισσότερα από 250 βιβλία ωμοφαγίας) και στη συνέχεια όταν σιγουρεύτηκα ότι είναι κάτι που μου ταιριάζει, πήγα στο εξωτερικό και έκανα σεμινάρια. Εκεί τα κόστη ήταν μεγάλα. Αλλά η επιθυμία μου και η λαχτάρα μου να μάθω ήταν, επίσης, μεγάλη. Πήγα στους καλύτερους της εποχής μου. Προσπάθησα και αφιέρωσα χρόνο, κόπο και χρήμα για να μετατρέψω ότι έμαθα στο εξωτερικό σε Μεσογειακές γεύσεις, διότι αυτά που έφτιαχνα σύμφωνα με τις συνταγές τους δεν μου άρεσαν τα περισσότερα. Αυτό μου έφαγε περίπου 5 χρόνια. Στην προσπάθεια μου αυτή, συγκέντρωσα τόση πληροφορία και έφτιαξα τόσες συνταγές και τεχνικές δικές μου πλέον, που εξέδωσα το πρώτο μου βιβλίο το 2007 μόνη μου. Το αντικείμενο ήταν άγνωστο και δεν αναλάμβανε κανείς να το εκδώσει. Έκανε 2 εκδόσεις σε δυο χρόνια μέσα (για αυτοέκδοση είχε τεράστια επιτυχία) διότι από το 2007-2010 πήγα σε περισσότερες από 70 τηλεοπτικές εκπομπές σε όλα τα κανάλια σχεδόν. Έδωσα πολλές συνεντεύξεις σε περιοδικά και εφημερίδες όλων των ειδών. Πήγα σε ραδιοφωνικές εκπομπές. Έτσι έγινε γνωστή η Χορτοφαγική Ωμοφαγία στην Ελλάδα. ¨Όταν έβγαλα το βιβλίο μου, ο κόσμος δεν έβρισκε βέβαια κάποια από τα υλικά που είχα μέσα, όπως virgin coconut oil, coconut butter, raw cocoa, vanilla bean, chia, κάποιους σπόρους για φύτρα κλπ οπότε γύριζα σε όλα τα καταστήματα με βιολογικά με συσκευασίες από αυτά τα προϊόντα και τους ρώταγα αν τα έχουν. Έκανα την υποψήφια πελάτισσα, για να δημιουργήσω το ενδιαφέρον ώστε να κάνουν εισαγωγές. Αλλά δεν έβλεπα φως. Στο μεταξύ, για το δικό μου φαγητό έκανα εισαγωγές από Φιλιππίνες και Αμερική, ότι αγόραζα ήταν σε εξάδες για να δίνω λιγότερα ταχυδρομικά στο σύνολο. Ώσπου κάποια φορά πήγα στο κατάστημα του Κωνσταντίνου Παπανικόλα και τους μίλησα. Τους είπα ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με κάποια προϊόντα που αν τα εισήγαγαν θα έκαναν πολύ καλή δουλειά. Και έτσι ξεκίνησε. Μόλις έκανε εισαγωγή η εταιρία του Κ. Παπανικόλα και τα έφερε στο μαγαζί του, μέσα σε 3 μήνες τα έβρισκα παντού. Βέβαια σε τιμές ίσες με αυτές που έδινα και με τα ταχυδρομικά για να τα φέρω μόνη μου στην αρχή. Αλλά φτάσαμε στο σήμερα που υπάρχουν τα περισσότερα μέχρι και στα σούπερ μάρκετ και σε προσιτές τιμές. Γελάω μερικές φορές όταν βλέπω γάλα αμυγδάλου στα συνοικιακά σούπερ μάρκετ. Ενθυμούμενη ότι όταν μίλησα για γάλα αμυγδάλου στην τηλεόραση πρώτη φορά και σε κάποια εκπομπή το έφτιαξα ζωντανά πολλοί κορόιδεψαν..

Στη συνέχεια έγινε η έκδοση του δευτέρου βιβλίου μου από τις  Εκδόσεις Διόπτρα, γνωστή εταιρία για την ευαισθησία της σε θέματα υγείας και όχι μόνο. Από το 2005 ξεκίνησα να κάνω σεμινάρια και να διδάσκω αυτή την τέχνη σε άλλους. Μέχρι το 2010 ζωντανά σε διάφορους χώρους. Με το ξεκίνημα της κρίσης σταμάτησα. Μετέφερα όλη την πληροφορία των σεμιναρίων σε ηλεκτρονική μορφή, με βίντεο, φωτογραφικό υλικό, θεωρία κλπ Το κάθε σεμινάριο μου έφαγε 7 μήνες καθημερινής δουλειάς για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί. Σε διάστημα 3 χρόνων καθημερινής εργασίας δημιουργήθηκαν αυτά τα διαδικτυακά σεμινάρια που κάνω ως σήμερα.

Στο ιντερνετ υπάρχουν σαφώς πάρα πολλές συνταγές και πληροφορίες και είναι αρκετές για κάποιον που είναι ασκητικός στη διατροφή του. Αλλά αν κάποιος θέλει κάτι ολοκληρωμένο,( να έχει και το κράκερς του και το ψωμί του και την πίτσα του κλπ) θα πρέπει να κάνει ένα σεμινάριο και να μάθει πολλά περισσότερα από τις συνταγές που θα βρει.  Αν βέβαια δεν είναι απλά περαστικός για λίγα γεύματα, στην χορτοφαγική ωμοφαγία. Αλλά θέλει να μάθει κάθε τι που μπορεί να προσφέρει αυτή η κουζίνα. Να φτιάχνει φύτρα, (σωστά όχι να μην είναι σίγουρος τι τρώει..και τελικά να τα πετάει απογοητευμένος). Να κάνει νόστιμα πράγματα σε αφυγραντήρα (όχι απλά να κάνει μια συνταγή που σε εμφάνιση είναι οκ, την βγάζει και φωτογραφία, την ανεβάζει στο διαδίκτυο και δεν τρώγεται) το ξέρω ότι το έχετε πάθει οι περισσότεροι, πολλές φορές. Το ίδιο και εγώ. Να φτιάχνει νόστιμα ‘’γαλακτοκομικά’’ από καρπούς με ζυμώσεις που δεν κινδυνεύει η υγεία του, αντιθέτως βοηθάει τη σωστή λειτουργία του πεπτικού του αν είναι σωστά φτιαγμένα. Με ζυμώσεις λαχανικών που επίσης θα είναι με ασφάλεια και όχι να καταναλώνουν παθογόνα βακτήρια και να καταλήγουν με τυμπανισμό. Έχω δει απερίγραπτες συνταγές στο διαδίκτυο ειδικά για ζυμωμένα λαχανικά, άκρως επικίνδυνες, αλλά, ο καθένας επιλέγει για τον εαυτό του.  Από εκεί και πέρα αγαπητοί μου φίλοι ό,τι έχει να κάνει με τα σεμινάρια και τα βιβλία μου, λόγω του ότι είμαι επαγγελματίας, σαφώς και υπάρχουν πνευματικά δικαιώματα. Έφτιαξα την ομάδα του facebook αυτή που βρισκόσαστε αυτή τη στιγμή και μέσα σε αυτήν ανεβάζω και δίνω και συνταγές και διάφορες χρήσιμες πληροφορίες δωρεάν. Και μπορείτε να ρωτάτε φυσικά διάφορα πράγματα. Αλλά δεν μπορώ να κάνω δωρεάν σεμινάρια μέσω μηνυμάτων.

Ευχαριστώ πολύ για την κατανόηση σας.

Απάντηση