Χορτο-ωμοφαγική ”Μαγειρίτσα”

Μαγειρίτσα

Υλικά για 2 άτομα

300γρ. μανιτάρια άσπρα ή πορτομπέλο

1 μεγάλο μαρούλι

2-3 κλωναράκια άνηθο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

Υλικά για την μαρινάρα

1/4  φλ. λάδι

2Κ ταχίνι

4Κ χυμό λεμονιού

1φλ. νερό

λίγο αλάτι

λίγο πιπέρι

Προαιρετικά 1Κ ταμάρι

Παρασκευή Ψιλοκόβετε το μαρούλι, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο.

Με μίξερ φτιάχνετε την μαρινάρα, χτυπάτε πρώτα το ταχίνι με το λάδι να γίνουν μια κρέμα μετά προσθέτετε το αλάτι πιπέρι ταμάρι χτυπάτε καλά και προσθέτετε λίγο λίγο το χυμό λεμονιού μετά λίγο λίγο το νερό και αφού έχουν γίνει ένα γαλάκτωμα τότε το ρίχνετε πάνω από τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύετε καλά, τα αφήνετε για 1-4 ώρες (ανακατέψτε 2-3 φορές σε αυτό το διάστημα) και σερβίρετε, αν θέλετε να είναι κάπως ζεστό βάλτε το σε μπαιν μαρί. Κρατάει μέχρι 6 ώρες στο ψυγείο.

Σημείωση: όπου (Κ) κουταλιά της σούπας, όπου (κ) κουταλάκι του γλυκού

Απάντηση